Prima noastră reprezentativă va da piept cu selecționata similară a Moldovei, într-o partidă contând pentru Grupa a 6-a de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2019, din Franța.

După trei partide disputate în actuala campanie de calificare, naționala lui Mirel Albon a contabilizat tot atâtea înfrângeri. Cu toate acestea, selecționerul Mirel Albon e optimist și crede că naționala României mai poate ajunge la FIFA Women’s World Cup 2019.

Moldova, prezentă în premieră în această fază a preliminariilor, a bifat două înfrângeri în două partide disputate până acum. Înaintea meciului cu România, Moldova se va deplasa în Portugalia, unde va juca împotriva fostei adversare a României în barajul pentru EURO 2017.

 Domnule Mirel Albon, naționala României e înaintea ultimului meci în 2017.
 Încheiem un an dificil. Ne-am pus mari speranțe în acest an, în această toamnă de fapt, când au debutat preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franța din 2019. Din păcate, nu am început bine, deși nu am jucat rău. Am întâlnit însă adversari puternici. Sunt convins că în meciul de marți, 28 noiembrie, cu Moldova, vom bifa primele puncte în această campanie. Sper ca la anul să învingem tot, să obținem maximum de puncte, și, cu jocul rezultatelor, să prindem un loc de play-off.

 Aveți la dispoziție cel mai bun lot?
 Pentru acest meci aș vrea să văd la lucru și alte fete, care au evoluat mai puțin pentru echipa națională. Îmi doresc să construim, pas cu pas, o nouă primă reprezentativă. Sper ca anul viitor să putem avea trei cantonamente, în care să reîmprospătăm echipa națională.

 Dintre titularele obișnuite pe cine nu contați la meciul contra Moldovei?
 Nu a fost chemată, de exemplu, Cosmina Dușa, de la Konak Belediyespor. În Turcia au fost mereu probleme în această perioadă. Competiția internă debutează foarte târziu. Din acest motiv, Cosmina Dușa nu a avut meciuri în picioare, iar asta s-a văzut în partidele cu Italia și Belgia. A jucat în Liga Campionilor, dar asta nu este suficient.

 Americanca Isabelle Mihail?
 Aș fi vrut să contez pe serviciile sale. Din păcate, a forțat și simte dureri la genunchiul la care a fost operată anul trecut. E o jucătoare foarte valoroasă, de mare viitor.

 Maria Ficzay?
 Nu am mai apelat la ea pentru această partidă. Vreau să văd și alte jucătoare. Nu o puteam aduce din Polonia și să o țin pe banca de rezerve. Sper să contăm în continuare pe serviviile sale, chiar dacă la ultimele meciuri a mai greșit. Vreau să văd, acolo, în centru defensivei, lângă Teodora Meluță, și alte jucătoare. Teodora, chiar dacă e foarte tânără, 18 ani, și-a câștigat locul de titular în naționala României. Va fi greu de scos.

 Ce știți despre Moldova?
 Moldova nu a avut până acum experiența acestei faze a preliminariilor. Moldovenii și-au făcut un program greu. Asta și din cauza faptului că au avut acțiuni la mai multe loturi naționale. Înaintea meciului de la Mogoșoaia, Moldova va juca în Portugalia. Sunt sigur că echipa Moldovei se va ambiționa foarte tare la meciul de săptămâna viitoare.

 Ce sperați de la acest meci?
 Sper ca fetele noastre să fie în formă. Acesta e și motivul pentru care ne reunim cu o săptămânăa înaintea meciului. Vrem să învingem, să aducem primele puncte în actualele preliminarii. Vrem să încheiem acest an dificil cu mult optimism, pentru o abordare diferită a meciurilor viitoare.