Luni seara, la Valenciennes, reprezentativa feminină a Franței s-a impus cu 4-0 în fața Ucrainei.

Cu victorii pe linie și fără gol primit în șase jocuri, Franța, care vineri a câștigat, la Pitești, și contra României, 1-0, gol marcat din penalty, a obținut deja calificarea la Campionatul European de anul viitor. 

Cu trei modificări în primul unsprezece față de meciul de la Pitești, fetele antrenate de fostul portar al naționalei Franței, Philippe Bergeroo, au marcat de două ori până în pauză, Hamraoui (8), Abily (27), și de încă două ori până la final, Vasylyuk (60-autogol), Majri (89).

În urma acestui rezultat, ”tricolorele” rămân la 3 puncte în spatele Ucrainei, dar cu un meci mai puțin disputat. Meciul decisiv pentru locul secund, care poate fi unul din cele 6 din preliminarii care duc direct la Euro, este programat în septembrie, în România. În tur, la Lvov, scorul a fost 2-2.

La meciul de aseară, din Franța, a asistat și selecționerul României, Mirel Albon. "Am văzut o altă echipă a Franţei faţă de meciul de la Piteşti. În primul rând, francezii au folosit mai multe rezerve, amănunt care, sincer, la începutul partidei, mi-a dat ceva emoţii. Mi-am revenit însă repede, Franţa rezolvând rapid partida. Bergeroo şi-a permis luxul ca pe final să mai arunce în luptă două jucătoare debutante la echipa naţională! Cu noi, la un moment dat, antrenorul Bergeroo a scos un atacant şi a băgat un mijlocaş defensiv. Asta spune multe. Lumea fotbalului a început să ne respecte. Am văzut o echipă a Ucrainei cu părţi bune, dar şi cu lacune. Îmi pare rău că nu jucăm meciul direct în această perioadă, dar sunt sigur că vom învinge şi ne vom califica la Campionatul European", a spus Albon.

La partida disputată pe "Stade du Hainaut" din Valenciennes au asistat aseară 15.028 de spectatori, care la final au sărbătorit calificarea Franţei la turneul final. "Am plecat de la stadion pe jos şi am rămas încântat de atmosfera din oraş. Oamenii au sărbătorit calificarea aşa cum o făceam noi românii la meciurile naţionalei de băieţi în anii 90", a povestit Mirel Albon.

Clasamentul grupei

Următoarele meciuri
2 iunie: Albania – ROMÂNIA
3 iunie: Franța – Grecia
7 iunie: Ucraina – Grecia
15 septembrie: ROMÂNIA – Ucraina
20 septembrie: Franța – Albania, ROMÂNIA – Grecia

ADI DOBRE