Naționala feminină de fotbal a României a plecat luni dimineață spre Alanya, acolo unde va participa la Gold City Women’s Cup. Prima noastră reprezentativă va disputa trei partide, după următorul program: 1 martie: România – Turcia, ora 16:30 (ora României), 3 martie: România – Kosovo, ora 15:00 (ora României), 5 martie: România – Polonia, ora 16:30 (ora României).

Cele mai multe dintre „straniere” s-au prezentat la lot direct în Turcia, ele având de disputat în week-end partide în campionatele în care evoluează. Pentru prima oară în cariera sa, Andreea Corduneanu, 21 de ani, a venit la echipa națională în calitate de „stranieră”! Andreea a părăsit în această iarnă, după aproape șase ani, clubul la care s-a consacrat, Olimpia Cluj, după ce a semnat cu gruparea elvețiană Aïre-le-Lignon.

În week-end, Andreea a debutat pentru noua sa echipă. Aïre-le-Lignon a avut în garnitura de start trei românce: Roxana Oprea, Daniela Gurz și Andreea Corduneanu! Aïre-le-Lignon a trecut, scor 3-0, de Frauenteam Thun Berner Oberland, într-o partidă deosebit de importantă pentru formația celor trei românce. În plus, Andreea Corduneanu a și marcat, fiind una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren.

„Am jucat la mijlocul terenului! Acolo m-a pus antrenorul. Toată viața mea am evoluat pe postul de fundaș dreapta, dar trebuie să mă obișnuiesc. Mă bucur că am debutat cu dreptul la Aïre-le-Lignon, care, deși e echipă de Liga a II-a, are toate condițiile pe care le poate oferi o echipă jucătoarelor sale. Am marcat primul gol! Din penalty! Am plecat pe un contraatac și am fost faultată. Băteam oricum, pentru că antrenorul m-a desemnat să execut tot ce înseamnă fază fixă. Roxana a apărat excelent, Daniela a jucat și ea foarte bine. Mă simt bine aici, la Aïre-le-Lignon. Mă bucură convocarea la echipa națională. N-am mai plecat la lot ca de obicei! Acum am venit singură până la Istanbul, unde m-am întâlnit cu Maria Ficzay, care venea din Polonia, și cu Annemarie Bănuţă, jucătoare în Franța, la Rodez Aveyron. Am continuat drumul împreună”, a declarat, pentru www.frf.ro, Andreea Corduneanu.