Ștefania Vătafu a fost eroina naționalei feminine de fotbal a României în meciul câștigat joi seară la Elbasan, 3-0 cu Albania, partidă contând pentru preliminariile Campionatului European de anul viitor din Olanda. În urma acestui succes, România și-a recuperat locul doi în Grupa 3 și e la "doi pași” de calificarea, în premieră, la un turneu final.

Cea mai bună jucătoare a țării în 2013 și 2014, Ștefania Vătafu, mijlocașul campioanei Olimpia Cluj, a fost decisivă în jocul contra Albaniei. Ștefania a deschis scorul în minutul 43, după ce a transformat impecabil o lovitură liberă din marginea careului mare advers. La 1-0, în repriza a doua, Ștefania a primit un cartonaș galben, care nu îi va permite să joace împotriva Ucrainei, în 15 septembrie, meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European. "N-a fost un fault dur, adversara s-a agățat de piciorul meu. Când am văzut că urmează să primesc cartonașul galben am simțit că pică cerul pe mine. Știam că, dacă primesc avertisment, nu voi evolua împotriva Ucrainei… Mi-am revenit însă, m-am ambiționat și am mai dat două goluri”, a povestit Ștefania, care a înscris apoi în minutele 67 (șut din marginea careului advers) și 77 (lovitură liberă magistral transformată).

Ea a dezvăluit faptul că știa că va marca la Elbasan. "Am simțit că voi marca, dar nu chiar trei goluri! Pentru echipa națională e prima oară când înscriu de trei ori. Am mai dat trei goluri anul acesta, în campionat”, a mai spus Ștefania, care a recunoscut faptul că nu s-a temut de meciul contra Albaniei: "Știam că le suntem superioare albanezelor, chiar și în ciuda absențelor. Problema noastră în prima repriză a fost aceea că nu venea golul în poarta lor! Până la urmă a venit”.

Primul mesaj primit de Ștefania după încheierea partidei cu Albania a fost de la mama sa. "M-a felicitat pentru goluri. A spus că e mândră de mine, dar m-a dojenit că am luat galben și nu voi juca în meciul contra Ucrainei”, a mai spus Ștefania Vătafu.

Și în această deplasare, delegația naționalei feminine de fotbal a României a avut parte de o aventură. Aeronava la bordul căreia fetele noastre călătoreau spre Viena a făcut cale întoarsă spre București din cauza unor probleme tehnice. "Așa am pățit și când am fost în Grecia, dar mai ales în deplasarea cu Ucraina. E greu drumul spre EURO”, a comentat Ștefania.