Tricolorele au încheiat stagiul lunii iunie cu o victorie în amicalul cu Iordania!

În perioada 19-28 iunie, am fost alături de naționala feminină în pregătirea jocurilor cu Republica Moldova și Iordania! Tricolorele au câștigat ambele jocuri disputate, meciul oficial cu Republica Moldova, scor 4-0, și partida de verificare cu Iordania, scor 3-1!

ROMÂNIA – IORDANIA 3-1
Au marcat: Herczeg (24, 39), Ienovan (73) / Jbarah (45)

ROMÂNIA: 1. Părăluță-cpt. (23. Boandă 46) – 3. Tunoaia, 5. Gődér (6. Botojel 62), 21. Corduneanu (2. Bratu 46), 16. Sandu (13. Geréd 46) – 15. Sucilă (20. Carp 62), 19. Ambrus – 18. Bâtea (17. Bistrian 46), 14. Herczeg (10. Ciolacu 46), 7. Vlădulescu – 22. Marcu (9. Ienovan 46). Selecționer: Cristian Dulca

IORDANIA: 12. Kassap – 21. Abu-Hussein, 20. Feras, 19. Almajali, 18. Isleem – 5. Alsufy, 15. Sweilem ( 2. T. Alzabrey 86), 10. Aljamaeen (9. Al Bitar 76), 23. Abu Al-Rob, 16. Jebreen – 11. Jbarah-cpt. Selecționer: Davis Nascimento
Rezerve: 1. Alshalabe – 3. A. Alzabrey, 4. Hasan, 6. Alajrab, 8. Alshoubaki, 13. Alqawasmeh, 14. Alsaheb, 17. Fraij, 47. Murad

14:00

Partida cu Iordania din această seară va fi condusă de o brigadă cu experiență internațională, având-o la centru pe Iuliana Demetrescu, arbitru din categoria Elite. Ea va fi ajutată de Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă, asistenți, și de al patrulea oficial Mădălina Gherghi.

Iuliana Demetrescu

12:00

Fetele sunt pregătite pentru testul din această seară cu Iordania! În dimineața meciului, tricolorele au participat la o ședință de activare în sala de la Mogoșoaia.

11:00

27 IUNIE 

19:30

Tricolorele au disputat în această după-amiază ultimul antrenament din cantonamentul de la Mogoșoaia, premergător amicalului de mâine-seară cu Iordania! Astfel, punem capăt seriei de 10 antrenamente programate în acest cantonament!

26 IUNIE 

19:30

Am încheiat săptămâna cu două antrenamente programate! O zi plină în care am reglat, în mare, strategia pentru meciul cu Iordania din 28 iunie! Nu uitați, puteți urmări amicalul pe FRF.tv! Ne revedem mâine, cu noi detalii din cantonamentul tricolorelor! Seară faină! 🙂

12:30

Am încheiat cu succes primul antrenament al zilei! Intrăm în linie cu pregătirile pentru jocul de marți cu Iordania, în urma căruia încheiem cantonamentul lunii iunie! Cu o victorie, sperăm :)! Ne revedem după-amiază, cu imagini de la cea de-a doua ședință de pregătire programată! #hairomania

11:30

Întotdeauna o mândrie și onoare să îmbrăcăm tricolorul și să reprezentăm România în competițiile sportive! Astăzi sărbătorim Ziua Drapelului Național, care are o însemnătate deosebită pentru România și ne oferă prilejul de a ne manifesta respectul față de unul dintre simbolurile fundamentale ale identității și unității naționale.

10:45

Bună dimineața din cantonamentul de la Mogoșoaia! Dăm startul zilei prin a-i transmite toate gândurile noastre de bine fundașului naționalei feminine, Andreea Corduneanu, care își sărbătorește ziua de naștere!

25 IUNIE 

19:45

Delegația naționalei feminine a ajuns încă de la primele ore ale dimineții în cantonamentul de la Mogoșoaia, unde va continua pregătirea până pe 28 iunie, când este programat amicalul contra Iordaniei. Selecționerul Cristian Dulca a avut programat și un scurt antrenament în această după-amiază, în care jucătoarele care s-au destins prin joculețele pregătite de preparatorul fizic sau la un tenis de picior :).

Mâine revenim în forță, cu două antrenamente, pregătite să obținem maximum din jocul cu Iordania de marți! #hairomania

15:30

Modificări în lotul României pentru partida amicală cu Iordania din 28 iunie, ora 20:00, de la CNF Buftea. Selecționerul a convocat încă trei jucătoare pentru acest joc: Antonia Bratu, Cristina Botojel și Bianca Sandu, în timp ce alte 6 jucătoare au părăsit cantonamentul după meciul oficial cu Moldova.

PORTARIAndreea Părăluță (Levante UD/Spania), Lavinia Boandă (IBV Football Club / Islanda);

FUNDAȘI: Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani/Italia), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului); Antonia Bratu (Sassuolo/Italia), Cristina Botojel (U Olimpia Cluj), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria)

MIJLOCAȘIMihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Cristina Sucilă (Politehnica Timișoara);

ATACANȚI: Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (FC Como Women/Italia), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara);

14:30

În urma victoriei de aseară, 4-0 cu Republica Moldova, tricolorele au adunat 16 puncte în clasament, cu 3 mai puțin decât ocupanta locului 2, Elveția! Următoarele jocuri oficiale ale naționalei feminine sunt în septembrie, contra Lituaniei (2 septembrie) și Italiei (6 septembrie)! #nationalafeminina

MOLDOVA – ROMÂNIA 0-4

Au marcat: Ciolacu (7), Railean (67 OG), Goder (89), Vlădulescu (90+5)

MOLDOVA: 12. Munteanu-cpt – 8. Covali ( 4. Railean 46), 9. Mardari, 13. Mițul, 19. Sivolobova – 21. Topal, 17. Colesnicenco – 10. Țabur, 11. Chiper (7. Doiban 75), 3. Catarău (18. Cernitu 46) – 20. Cojuhari. Selecționer: Eduard Blănuță
Rezerve: 1. Panova, 23. Dumic – 2. Cerescu,, 5. Vlas, 6. Musabeh, 14. Peșterean, 15. Guțu, 16. Druță

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 13. Gered, 5. Goder, 6. Ficzay, 2. Oprea – 4. Bortan (15. Sucilă 46), 8. Vătafu (14. Herczeg 77) – 20. Carp (7. Vlădulescu 71), 10. Ciolacu, 11. Olar-cpt (18. Bâtea 77) – 9. Rus (22. Marcu 71). Selecționer: Cristian Dulca
Rezerve: 12. Ceasar, 23. Boandă – 3. Tunoaia, 16. Ienovan, 17. Bistrian, 19. Ambrus, 21. Corduneanu

16:00

11:30

În dimineața jocului, fetele au ieșit pe teren pentru un scurt antrenament de activare înaintea duelului cu Republica Moldova.

10:00

Bună dimineața în ziua meciului cu Moldova! Ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest moment: victoria în partida din această seară! Vă ținem la curent cu toate detaliile de la Vadu lui Vodă! #HaiRomania

23 IUNIE

19:30

Sub coordonarea selecționerului Cristian Dulca și a staff-ului tehnic, tricolorele au efectuat în această seara antrenamentul oficial premergător jocului de mâine cu Moldova! Bineînțeles, nu vă putem dezvălui foarte mult, dar putem să vă invităm să ne urmăriți pe PRO Arena și www.frf.tv mâine-seară, de la ora 18:00!

#LuptamImpreuna pentru cele 3 puncte!

15:30

Selecționerul naționalei feminine, Cristian Dulca, prefațează duelul cu Republica Moldova de mâine seară! ”Vom trata meciul de mâine la fel cum le-am tratat și pe celelalte. Fetele sunt foarte concentrate, ne dorim cele trei puncte puse în joc, deoarece sunt foarte importante în economia campaniei! Faptul că avem o experiență semi-negativă la ultimul meci jucat, aici ne dă de gândit și ne face să fim mai atenți la modul în care tratăm această partidă!

Ultima partidă disputată de România pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc în campania precedentă de calificare la Mondial, meciul încheindu-se nedecis, 0-0.

11:30

Bună ziua de la baza sportivă a Federației Moldovenești din Vadu lui Vodă. Tricolorele și staff-ul tehnic au început ziua cu o scurtă plimbare în jurul bazei, urmată de o ședință video de pregătire a meciului de mâine. În această după-amiază, de la ora 17:00, este programat antrenamentul oficial, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

22 IUNIE

21:30

Am ajuns cu bine la Vadu lui Vodă, unde vom sta pe perioada celor 3 zile! Vineri, de la ora 18:00, jucăm împotriva Republicii Moldova pe stadionul Zimbru din Chișinău! Ne revedem mâine, cu pregătirile pentru antrenamentul oficial!

17:30

Tricolorele sunt deja în aeroport, pregătite de decolarea spre Republica Moldova. Zborul până la Chișinău durează aproximativ o oră și 10 minute, așadar ne auzim în curând, direct de pe peste Prut! #hairomania

11:30

Tricolorele au bifat în această dimineață ultimul antrenament în țară. În această după-amiază este programată deplasarea spre Republica Moldova, unde vineri, de la ora 18:00, întâlnim țara gazdă.

Am tras cu ochiul și la tactica selecționerului, însă nu putem să vă dezvăluim nimic până vineri, așa că vă invităm să fiți cu ochii pe noi pe PRO Arena și FRF.tv!

09:30

Bună dimineața din cantonamentul tricolorelor de la Mogoșoaia! În urma concursului lansat pe pagina de Facebook a naționalei feminine, Maria Ficzay vine cu răspunsurile la întrebările adresate de către suporterii naționalei feminine! Am aflat dacă i-ar plăcea să fie antrenoare, cum a ajutat-o sportul de echipă să lege prietenii pe viață + cine sunt eroinele ei!

Ca de obicei, am avut o misiune grea în a alege câștigătorul, însă de această dată, tricoul semnat de tricolore merge la 𝐎𝐚𝐧𝐚-𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐌𝐮𝐫𝐚𝐫𝐚𝐬𝐮! Felicitări și te rugăm să ne contactezi în privat pentru a intra în posesia premiului! Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm în continuare alături de #nationalafeminina!

21 IUNIE

21:00

Tricolorele au avut programată în această seară o nouă ședință de pregătire, penultima înaintea deplasării în Republica Moldova pentru meciul de vineri, 24 iunie, ora 18:00!

16:00

12:00

Am început ziua trei în cantonamentul de la Mogoșoaia cu o activitate de team-building organizată de psihologul lotului, Călina Iușan. Prin această activitate, s-a urmărit dezvoltarea încrederii în coechipieri, distribuirea sarcinilor în muncă, comunicarea în echipă, toate pe fondul unei atmosfere destinse. 🙂

20 IUNIE

19:30

S-a încheiat cea mai lungă zi din cantonament, cu două antrenamente programate. Vremea de afară ne-a scurs puțin de energie, dar o recuperare bună și mâinile magice ale fizioterapeuților din cadrul staff-ului medical ne va ajuta să fim în formă mâine!

Dacă am început ziua cu surprize, am zis să o încheiem în aceeași notă! 🙂 La antrenamentul din această seară am avut plăcerea de a-l avea alături de noi pe Leontin Toader, antrenorul cu portarii al naționalei de seniori. Acesta a condus, sub coordonarea dl. Daniel Gherasim, antrenamentul portarilor naționalei feminine.

17:00

Vă așteptăm pe pagina de facebook a naționalei feminine cu un super concurs destinat suporterilor naționalei feminine! Aveți ocazia să îi adresați toate întrebările pe care le aveți Mariei Ficzay, 10 dintre ele urmând a primi și răspunsul chiar de la Mimi! Cea mai interesantă întrebare va fi premiată cu un tricou semnat de tricolore! Spor la scris :)! #HaiRomania

12:30

Cine se trezește lunea de dimineață încheie deja primul antrenament al zilei! Tricolorele au început săptămâna în forță, cu un antrenament, urmând ca pe seară să revină iar pe teren, pentru cea de-a doua sesiune de pregătire programată astăzi.

Echipa portarilor a avut parte și de un invitat special la antrenamentul din această dimineață! Răzvan Stanca, antrenorul cu portarii al naționalei U21, a condus antrenamentul portarilor sub supravegherea dl. Daniel Gherasim.

19 IUNIE

19:30

Tricolorele s-au prezentat astăzi în cantonamentul de la Mogoșoaia și au început deja pregătirea meciului oficial cu Republica Moldova, din 24 iunie. Nu-i ușor după o pauză de câteva săptămâni, însă fetele au continuat pregătirea individual, sub supravegherea preparatorilor fizici ale lotului. Urmează câteva zile intense, unele cu două antrenamente pe zi, însă fetele sunt gata să dea totul pentru România! Ca întotdeauna! 🙂

Începem cantonamentul ușor, cu o selecție de poze de la primul antrenament:

Selecționerul Cristian Dulca a convocat pentru această partidă 23 de jucătoare: 

PORTARIAndreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (IBV Football Club / Islanda);

FUNDAȘIOlivia Oprea (Villareal CFF/Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring/Danemarca), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani/Italia), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului);

MIJLOCAȘIIoana Bortan (U Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Cristina Sucilă (Politehnica Timișoara);

ATACANȚILaura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (FC Como Women/Italia), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara);

Amical cu Iordania la final de iunie

După partida oficială cu Republica Moldova, tricolorele mai au programat un joc amical cu selecționata Iordaniei, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Acesta se va disputa pe data de 28 iunie, de la ora 20:00.

Iată cum arată clasamentul grupei G după disputarea meciurilor de până acum:

Echipa Meciuri Victorii Egal Înfrângeri Goluri Puncte
Italia 8 7 0 1 30-2 21
Elveția 8 6 1 1 27-4 19
ROMÂNIA 7 4 1 2 10-8 13
Croația 8 2 1 5 5-16 7
Lituania 7 1 1 5 5-26 4
Moldova 6 0 0 6 0-21 0

URMĂTOARELE JOCURI:

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croația – Elveția, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croația, Elveția – Moldova

Rezultatele Grupei G: 

17 septembrie 2021: Italia – Moldova 3-0, Elveția – Lituania 4-1, ROMÂNIA – Croația 2-0
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția 0-6, Croația – Italia 0-5, ROMÂNIA – Lituania 3-0
22 octombrie 2021: Italia – Croația 3-0, Elveția – ROMÂNIA 2-0
26 octombrie 2021
: Lituania – Italia 0-5, Elveția – Croația 5-0

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția 1-2, ROMÂNIA – Moldova 3-0, Croația – Lituania 0-0
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova 4-0, ROMÂNIA – Italia 0-5, Lituania – Elveția 0-7

8 aprilie 2022: Moldova – Croația 0-1, ROMÂNIA – Elveția 1-1, Italia – Lituania 7-0
12 aprilie 2022: Elveția – Italia 0-1, Croația – ROMÂNIA 0-1, Lituania – Moldova 4-0