Victoriile cu Real Craiova si CFR Timisoara din etapa numarul doi, respective trei din play off, apropie tot mai mult Olimpia UT Cluj Napoca de  castigarea si in acest an a Campionatului Romaniei .

Prestatia echipei  noastre in cele doua partide a fost destul de diferita, daca privim acest lucru prin prizma scorului, insa trebuie sa remarcam ca in ambele partide nu s-a pus nici un minut  problema castigatoarei .

Ocupanta locului doi la momentul respectiv, Real Craiova a sosit la Cluj cu intentia clara de a pastra proportiile scorului . In ciuda rezultatelor bune in compania celorlalte echipe din Superliga, craiovencele nu prea au rerusit  pe terenul clujencelor sa faca fata presiunii puse de gazde.

S-a vazut si de data aceasta   diferenta mare de valoare, chiar daca antrenorii au aliniat doua formatii diferite in cele doua reprize.

Au marcat: Batea (min 3 si 90), Lunca (min4 si 43), Vatafu Stefania (min 8 si 31), Giurgiu Adina (min 17, 42 si 44), Ciolacu Mihaela (min 39), Corduneanu Andreea (min 47), Voicu Andreea (min 65) si Popa Loredana (min 70) pentru Olimpia. REAL Craiova a marcat prin Cosma Loredana (min 68) .

 

Partida de la Timisoara, a fost  mai dificlila in primul rand prin evolutia scorului : 0 – 0 la pauza, dar si datorita “ problemelor “ create de portarul echipei gazda . Spunem “ probleme “, deoarece a fost multa sansa in tabara timisoarencelor,  sansa oferita de olimpice printr-o serie de ratari incredibile. Practic, atunci cand portarul nu a  mai facut fata, s-a opus de doua ori  bara, iar ratarile a continuat cu suturi peste poarta din 5- 6  metri .

A venit repriza a doua cand odata cu intrarea Adinei  Giurgiu in pozitia de  atacant, jocul s-a schimbat si olimpicele au deschis scorul. Originara din Santana jud. Arad, Adina si-a adus aminte de vechile rivalitati dintre  Timisoara si Arad si a pus imediat umarul la o victorie confortabila .

Remarcam pe langa evolutia Adinei si golul spectaculos  reusit de Ioana Bortan, reusita completata  cu o evolutie excelenta pe toata durata partidei,  precum si siguranta liniei defensive cu cei patru fundasi aflati  intr-o dispozitie  deosebita  de joc .

 

Echipa aliniata de antrenorii Bortan Ioana si Iulian Szekely a fost urmatoarea :

Boanda  – Corduneanu, Ficzay, Corniciuc, Pinczi – Vatafu , Iusan, Bortan – Lunca, Batea si Vago .

Au intrat in repriza a doua : Giurgiu, Ciolacu, Popa si Nagy .

Au marcat :  Giurgiu ( 52), Vatafu ( 55 ), Lunca ( 76 ), Bortan ( 77 ) .

Au lipsit din formula standard : Manie , Ganea si Voicu .

 

Pe langa scorul inregistrat si zestrea de puncte acumulata, important in cele doua partide au fost evolutiile a doua jucatore de mare perspectiva : Popa Loredana si Nagy Melinda .

Daca Loredana Popa nu este la prima prezenta in prima echipa,  pentru Nagy Melinda a fost meciul de debut.

 

Melinda s-a nascut în 4 februarie 2000 în Comuna Suatu, Județul Cluj, are 4 selecții în Naționalele României U15 (2 meciuri) și U17 (2 meciuri) .

Practica fotbalul feminin din anul 2010, prima prezenta ca jucatoare legitimata fiind cu echipa Olimpia Cluj Napoca in turneul de junioare de la Baia Mare .

Datorita evolutiilor excelente la echipa a doua si  in partidele Nationalei U 16 a Romaniei, impotriva Ungariei, Melinda a fost selectionata la prima echipa si a facut fata cu succes acestui debut .

Sursa: olimpiacluj.ro