Etapa a patra a Superligii Naționale feminine de fotbal programează în acest week-end derbyul dintre ASA Târgu Mureș și Olimpia Cluj. Cele două mari rivale au debutat cu dreptul în noul sezon și promit să ofere un nou meci-spectacol!

Cu un joc mai mult disputat, Olimpia e prima în clasament, cu 9 puncte. Echipa pregătită de selecționerul Mirel Albon a marcat 32 de goluri în 3 partide, fără să primească vreunul! Gruparea din Târgu Mureș are și ea un golaveraj de excepție după doar două jocuri disputate în actualul sezon, 16-0, și, firește, maximum de puncte.

Partida de la Târgu Mureș va reprezenta și ocazia campioanei din ultimii șase ani, Olimpia Cluj, de a-și lua revanșa după eșecul în fața fetelor de la ASA din finala Cupei României, 1-2 la Hunedoara. La Târgu Mureș evoluează din acest sezon și Corina Olar, fosta jucătoare a Olimpiei. Una dintre cele mai experimentate jucătoare din Superligă, cu aproape o sută de selecții la echipa națională, Corina Olar a vorbit despre înfruntarea cu echipa la care a evoluat timp de cinci sezoane.

„Toată lumea așteaptă meciul de duminică, toate fetele vor să joace. Suntem în formă și, dacă ne vom face jocul, cred că ne putem impune. Pentru mine e un meci care oricare altul, un meci de campionat Toate sunt importante, indiferent de numele adversarului. Sunt la sfârșit de carieră și am venit la Târgu Mureș pentru a ajuta fetele de aici cu tot ce pot. Apoi mai joc puțin și gata cu fotbalul”, a spus, pentru www.frf.ro, fundașul central Corina Olar.

„E primul derby al sezonului. Partida de la Târgu Mureș e importantă, cu siguranță, dar nu capitală. Privim această confruntare ca pe un meci obișnuit, în care important e să punem în practică tot ceea ce știm, tot ceea ce am pregătit. Și nu are cum să nu iasă bine”, a declarat Ioana Bortan, căpitanul campioanei Olimpia Cluj.

NAVOBI Iași joacă în această rundă la București în compania fetelor de la Fair Play, formație care ocupă ultimul loc după trei etape, fără nici măcar un punct acumulat și cu un golaveraj de 5-26. După o remiză la Odorheiu Secuiesc, 1-1 cu Vasas Femina, NAVOBI a bifat săptămâna trecută primul succes stagional, 5-1 pe teren propriu cu Heniu Prundu Bârgăului.

„Va fi greu, chiar dacă la prima vedere suntem favorite. Întâlnim un adversar care în vară a mai pierdut câteva jucătoare importante, dar, repet, nu va fi ușor. Obiectivul nostru e acela de a depăși performanța de anul trecut, când am încheiat Superliga pe locul 3. Am pierdut deja două puncte în prima etapă. Fiecare punct e de acum înainte foarte important”, a declarat Iulia Mera, căpitanul echipei NAVOBI Iași, cea care face pereche în centrul defensivei cu Nina Anca, fostă jucătoare la Fair Play București! 

CLASAMENTUL SUPERLIGII DUPĂ TREI ETAPE

Programul etapei a 4-a

9 octombrie, ora 11:00

Asociația „Fotbal Club Fair-Play” – Navobi Iaşi, stadion Politehnica (Bucureşti)

Independenţa Baia Mare – CFR 1933 Timişoara, stadion Viorel Mateianu (Baia Mare)

ASA 2013 Târgu Mureş – Olimpia Cluj, stadion Transil sintetic (Târgu Mureş)

CSS Târgovişte – Clubul Sportiv Real Craiova, stadion Alpan (Şotânga)

9 octombrie, ora 14:00

Vasas Femina Odorhei – Heniu Prundu Bârgăului, stadion Municipal iarbă (Odorheiu Secuiesc)