Liga I la fotbal rezervată fetelor programează duminică, 31 martie, meciurile etapei cu numărul 13. După această rundă, selecționerul Mirel Albon va suna adunarea pentru dubla amicală cu Malta de la Mogoșoaia.

Campioana „U” Olimpia Cluj joacă în această etapă la Ciorogârla, lângă București, cu fetele de la Fair Play, într-o confruntare în care pornește cu prima șansă. Ambele formații vin după jocurile din sferturile de finală ale Cupei României. Dacă Olimpia s-a calificat în careul de ași al competiției, 2-1 la Baia Mare cu Independența, Fair Play a ratat accederea în penultima fază după ce a pierdut pe teren propriu în fața formației Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, scor 0-8.

„Va fi un meci echilibrat”

Meci interesant la Prundu Bârgăului, între Heniu și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Deși a debutat cu o victorie la scor în 2019, 4-0 pe teren propriu cu Independența Baia Mare, Heniu a pierdut următoarele două confruntări, 0-3 acasă în campionat cu „U” Olimpia Cluj și 0-8 în deplasare cu Fortuna Becicherecu Mic în Cupa României. Fetele pregătite de tandemul Călin Svoboda – Gicu Ruscău junior primesc vizita unei formații în creștere de formă și proaspăt calificată în semifinalele Cupei României.

Vasas e neînvinsă în 2019, de la venirea pe banca tehnică a lui Alexandru Andrași. „Ne așteaptă un meci greu la Prundu Bârgăului. E adevărat, Heniu a pierdut ultimele două jocuri, dar nu aceasta e adevărata echipă din Prundu Bârgăului. Amm văzut Heniu la primul ei meci din 2019, acel 4-0 acasă cu Independența, și mi-a plăcut. Nu știu ce s-a întâmplat de atunci, dar e clar Heniu e un adversar tare. Va fi un meci echilibrat”, a declarat, pentru www.frf.ro, Alexandru Andrași, antrenorul principal al echipei Vasas și secundul lui Mirel Albon la echipa națională a României.

Fortuna țintește a patra victorie consecutivă în acest an

În Maramureș se întâlnesc două formații care au ratat calificarea în semifinalele Cupei României, Independența Baia Mare și CSȘ Târgoviște. Deținătoare a Cupei României, CSȘ Târgoviște traversează însă o perioadă foarte dificilă în acest sezon, în care, după ce a rămas fără cele mai bune jucătoare, nu a reușit să contabilizeze niciun punct.

Derby-ul etapei se joacă la Alexandria, acolo unde Universitatea, locul doi în clasamentul Ligii I, primește vizita echipei Fortuna Becicherecu Mic, locul trei și revelația începutului de an. Fortuna Becicherecu Mic a debutat în 2019 cu un succes pe terenul campioanei „U” Olimpia Cluj! Gruparea bănățeană a continuat cu un alt succes italienesc, 1-0 la Galați, cu Universitatea, și cu o calificare în premieră în semifinalale Cupei României! În sferturile Cupei, Fortuna a învins cu un neverosimil 8-0 finalista ediției trecute Heniu Prundu Bârgăului.

Etapa a 13-a:

duminică, 31 martie
ora 11:00: Fair Play București – Universitatea Olimpia Cluj
Independența Baia Mare – CSS Târgoviște
Universitatea Alexandria – Fortuna Becicherecu Mic
ora 15:00: Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Clasament: 1. Universitatea Olimpia 30p; 2. Universitatea Alexandria 21p; 3. Fortuna 20p; 4. Vasas Femina 18p; 5. Heniu 16p; 6. Universitatea Galați 13p; 7. Independența 10p; 8. Fair Play 7p; 9. CSȘ Târgovişte 0

– echipa Universitatea Galați stă în această etapă

ARTICOL DE ADI DOBRE