Liga I la fotbal rezervată fetelor programează în acest week-end meciurile etapei a VIII-a. Primul eșalon va lua pauză după această rundă pentru a face loc meciurilor naționalei României din preliminariile pentru Campionatul European din 2021. România va da piept vineri, 8 noiembrie, la Mogoșoaia, cu Lituania, iar patru zile mai târziu cu Elveția, în deplasare.

Etapa a VIII-a va debuta la Galați, acolo unde formația locală Universitatea va primi vizita echipei cu același nume din Alexandria. Locul trei în clasamentul Ligii I, Universitatea Galați vizează un nou succes, dar gruparea teleormăneană vine după un succes în deplasare, 2-0 la Baia Mare.

Runda va continua duminică, 3 noiembrie. CSȘ Târgoviște are șansa să scape în aceast week-end de lanterna roșie! CSȘ, ocupanta ultimului loc în Liga I, cu trei puncte, primește vizita formației Independența Baia Mare.

Campioana „U” Olimpia Cluj pornește ca favorită în confruntarea din deplasare cu Luceafărul Filiași, același statut avându-l, la prima vedere, și Piroș Security Arad în meciul de pe teren propriu cu Selena ȘN Constanța.

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, deținătoarea Cupei României, joacă în deplasare cu Fair Play București, meci deschis oricărui rezultat.

Derby-ul etapei se va juca la Prundu Bârgăului, acolo unde Heniu, formația locală, primește vizita echipei Fortuna Becicherecu Mic. Învinsă în prima etapă a noului sezon chiar pe teren propriu de „U” Olimpia Cluj, Fortuna Becicherecu Mic nu a mai făcut de atunci vreun pas greșit. Echipa pregătită de tandemul Florin Pădurean – Anca Vela e obligată să învingă la Prundu Bârgăului pentru a ține pasul cu „U” Olimpia. Heniu, trupă pregătită de Călin Svoboda și Gheorghe Ruscău junior e însă o nucă tare.

„Ne așteaptă un meci foarte greu. Întâlnim un adversar care, sunt sigur, va face totul pentru a ne învinge. Împotriva noastră și a Olimpiei Cluj toate celelalte echipe se mobilizează și joacă foarte bine. E de înțeles însă, tocmai de aceea noi tratăm toate meciurile în același mod, serios și la victorie. Nu contează locul în clasament al adversarului, noi încercăm să jucăm la fel. Din păcate, nici la acest meci nu putem alinia cea mai bună echipă. Avem șase fete accidentate. Trebuie să câștigăm pentru a rămâne în plasa liderului”, a declarat Florin Pădurean, antrenorul echipei Fortuna Becicherecu Mic.
„Sunt sigur că va fi un meci spectaculos, un adevărat derby, pentru că se vor confrunta două echipe care joacă fotbal. Avem o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă de 18 ani și puțin. În ciuda acestui fapt vrem să ne vindem scump pielea în meciul de duminică. Îi asigurăm pe suporterii noștri că vom face totul pentru a obține un rezultat pozitiv”, a spus și Călin Svoboda, antrenorul principal al echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Etapa a VIII-a:
Sâmbătă, 2 noiembrie, ora 11:00
Universitatea Galați – Universitatea Alexandria

Duminică, 3 noiembrie, ora 11:00
CSȘ Târgoviște – Independența Baia Mare
Luceafărul Filiași – Universitatea Olimpia Cluj
Fair Play București – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
Piroș Security Arad – Selena ȘN Constanța
Heniu Prundu Bârgăului – Fortuna Becicherecu Mic

Clasament: 1. „U” Olimpia 19p; 2. Fortuna 18p; 3. Universitatea Galați 14p; 4. Vasas Femina 13p; 5. Heniu 13p; 6. Piroș 12p; 7. Universitatea Alexandria 7p; 8. Fair Play 6p; 9. Luceafarul Filiași 6p; 10. Independenta Baia Mare 4p; 11. Selena 4p; 12. CSȘ Târgoviște 3p.

Articol de Adi Dobre