La sfârșitul acestei săptămâni, cele mai mari rivale la titlul de campioană a fotbalului feminin din România, Olimpia Cluj-Napoca și ASA Târgu Mureș, se întâlnesc pentru a disputa meciul tur din play off-ul Superligii.

Meciul are o importanță deosebită pentru echipa Olimpia Cluj-Napoca, o victorie urcând echipa pe primul loc și practic clujencele vor avea prima șansă la cucerirea titlului după această partidă.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat că o victorie în meciul de duminică nu este exclus și că jucătoarele se prezintă foarte bine atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere moral. „Eu cred că este o diferență normală, putem câștiga la un asemenea scor, însă totul depinde de forma din ziua respectivă, de condițiile care vor fi. Eu sper că fetele noastre vor demonstra că în acest moment sunt cele mai bune din România, și vom obține victoria și vom face un pas decisiv către un nou titlu de campioană.
Din punct de vedere fizic stăm foarte bine, în acest moment nu avem accidentări, nu avem probleme. Din punct de vedere al puterii fizice, cele care au jucat la echipa națională împotriva Franței au demonstrat că au capacitatea de a se lupta cu jucătoare de top din lume așa că putem să facem și duminică contra celor de la Târgu Mureș. Din punct de vedere mental cred că suntem la un nivel foarte bun, fetele au încredere în ele, s-au pregătit foarte bine, și cred că vor demonstra duminică că sunt cele mai bune din România”, a declarat Mirel Albon.

Președintele clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, spune că remiza din ultima partidă disputată de cele două echipe le va motiva pe fete și speră ca problemele cu care se confruntă echipa adversă să dispară cât mai curând. „Meciurile cu ASA Târgu Mureș sunt întotdeauna speciale pentru că întâlnim aici și rivalități dar și prietenii. Rezultatul de 2-2 din ultimul meci dintre cele două echipe nu face decât să ne motiveze suplimentar și duminică o să se vadă diferența de valoare dintre Olimpia și ASA Târgu Mureș.
Sigur că nu este plăcut pentru un club ca ASA Târgu Mureș să intre în insolvență și situația mă face să mă gândesc la sezonul trecut când o altă echipă de fotbal, Oțelul Galați, odată intrată în insolvență a considerat oportun desființarea echipei de fotbal feminin. Dacă în anii precedenți ne-am obișnuit cu buget substanțial pentru ASA Târgu Mureș, situația nu este foarte plăcută, eu sper ca problemele să se rezolve și să continuam rivalitatea asta și în anii care vin”, a spus Alin Cioban.

Căpitanul echipei clujene, Ioana Bortan, afirmă că echipa se va mobiliza pentru acest meci și promite că va da tot pentru o victorie în acest meci. „Întotdeauna ne-am mobilizat în meciurile importante. Din păcate pentru nivelul fotbalului feminin din România este cam singurul meci important din campionat. Cu siguranță vom da tot ceea ce avem mai bun în acest meci”, a afirmat Ioana Bortan.

Jucătoarele echipei Olimpia Cluj-Napoca sunt pregătite pentru meciul de duminică, afirmă Andreea Corduneanu, fundașul echipei clujene. „Ne-am pregătit ca de obicei profesionist și sper să ne facem treaba așa cum știm cel mai bine”, a completat Andreea Corduneanu. Ea le-a transmis un mesaj atât fanilor din Cluj cât și jucătoarelor rivale de duminică pe care le așteaptă la meci. „În primul rând un mesaj pentru suporteri, să fie alături de noi, și pentru cele de la Târgu Mureș, abia le așteptăm să vină”, a spus Andreea Corduneanu.

Meciul dintre echipele Olimpia Cluj-Napoca și ASA Târgu Mureș, contând pentru etapa a 2-a a Play Off-ului Superligii naționale de fotbal feminin, va avea loc, duminică, 24 aprilie, de la ora 11:00, pe terenul bazei sportive „Ardealul” din Cluj-Napoca.