Foto: Pál Zoltán

Liga 2 Feminin a programat miercuri, 18 noiembrie 2020, meciurile etapei 2 din noul sezon în Grupele 1 și 2.

După victoria categorică din prima etapă, 4-1 în deplasare cu Navobi Iași, fetele de la CSȘ Nicu Gane Fălticeni s-au impus și în disputa de pe teren propriu cu Vasas Femina 2 Odorheiu Secuiesc, scor 2-0. Cu șase puncte contabilizate în doar două etape, CSȘ Nicu Gane Fălticeni e lider în Grupa A, din care mai fac parte echipele Navobi Iași, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, CSȘ Târgoviște și Vulpițele Galbene Roman. Punctaj maxim, după doar un meci disputat însă, au și echipele CSȘ Târgoviște și Vulpițele Galbene. Moldovencele au stat în această rundă. În prima etapă, ele au trecut, în deplasare, de Vasas Femina, scor 3-0. După ce a stat în prima rundă, echipa CSȘ Târgoviște a învins miercuri, scor 10-1, pe teren propriu, echipa Navobi Iași.

Marcel Irimie: „Urmează în weekend derby-ul Moldovei”

Suntem primul lider din această serie în noul sezon! Debutul a fost unul puțin mai greu, de înțeles însă după o pauză atât de lungă, de aproape un an. În prima etapă, la Iași, fetele parcă pluteau! Nu le venea să creadă că joacă din nou fotbal! Am avut emoții nu pentru rezultat, ci de teama ca fetele să nu se accidenteze. Până la urmă au învins. Cel de-al doilea meci, cu Vasas Femina, a fost foarte frumos, în primul rând pentru că am întâlnit un adversar foarte valoros, în ciuda faptului că din echipă fac parte foarte multe jucătoare tinere, încă junioare, care, sunt convins, vor crește frumos.

”Am văzut și la fetele noastre și la cele de la Odorheiu Secuiesc o bucurie nebună de a juca fotbal. Parcă niciodată nu am văzut la fete o asemenea bucurie, o bucurie care vine de la dorul de fotbal, care le-a chinuit atâta amar de vreme. Urmează în weekend derby-ul nostru, al Moldovei, cu Vulpițele Galbene Roman, în deplasare. De fiecare dată când am jucat împotriva lor, meciurile au avut încărcătură, au fost spectaculoase”, a spus Marcel Irimie, antrenorul echipei CSȘ Nicu Gane Fălticeni.

Laszlo Albu: „Am dorit să le oferim bucuria debutului”

În Grupa 2, lider este formația AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc, care a profitat de amânarea derby-ului orașului Cluj, meciul dintre Olimpic Star Cluj și echipa secundă a formației ”U” Olimpia Cluj. Gruparea harghiteană a debutat în noul sezon weekend-ul trecut, cu o remiză, pe teren propriu, 2-2 cu Ladies Târgu Mureș, rundă în care „U” Olimpia Cluj a făcut scor cu Atletic Drobeta Turnu Severin, scor 21-0!

Miercuri, în etapa 2, AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc a dispus, în deplasare, scor 6-0, de Atletic Drobeta Turnu Severin, și, cu patru puncte, s-a instalat în fruntea clasamentului.

Din Grupa 2 fac parte formațiile AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc, „U” Olimpia 2 Cluj, Ladies Târgu Mureș, Atletic Drobeta Turnu Severin și Olimpic Star Cluj.

Suntem pe primul loc, momentan, și vrem să ne bucurăm pentru asta! Am debutat frumos în noul sezon. Tuturor ne pare rău de egalul din prima etapă de pe teren propriu, 2-2 cu Ladies Târgu Mureș, meci pe care trebuia să îl câștigăm. Și la Drobeta Turnu Severin a fost greu. Poate și din cauza terenului foarte dificil. Fetele au intrat temătoare pe teren și în primele 20 de minute nu și-au găsit ritmul. A venit însă primul gol, iar echipa s-a descătușat. Reka Gheorghiță a reușit un hat-trick! Am intrat la pauză cu un avantaj de patru goluri, ceea ce ne-a permis ca în repriza secundă să trimitem în teren mai multe debutante, foarte tinere, născute în 2004 și 2005.

”Am dorit să le oferim bucuria debutului, să meargă acasă și să se laude cu performanța lor! Weekend-ul viitor avem meci greu, acasă, cu Olimpic Star Cluj, echipă cu experiență în liga secundă. Fetele au prins însă curaj și sunt hotărâte să câștige din nou”, a spus Laszlo Albu, antrenorul echipei feminine de fotbal AFK Csíkszereda Miercurea.

Rezultatele + programul Grupei 1

Etapa 1
Navobi Iași – CSȘ Nicu Gane Fălticeni 1-4
Vasas Femina 2 Odorheiu Secuiesc – Vulpițele Galbene Roman 0-3
– CSȘ Târgoviște a stat în această etapă

Etapa 2
CSȘ Nicu Gane Fălticeni – Vasas Femina 2 Odorheiu Secuiesc 2-0
CSȘ Târgoviște – Navobi Iași 10-1
– echipa Vulpițele Galbene Roman a stat în această etapă

Etapa 3 – duminică, 22 noiembrie, ora 11.00
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – CSȘ Târgoviște
Vulpițele Galbene Roman – CSȘ Nicu Gane Fălticeni

Rezultatele + programul Grupei 2

Etapa 1
Universitatea Olimpia 2 Cluj – Atletic Drobeta Turnu Severin 21-0
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Ladies Târgu Mureș 2-2
– echipa Olimpic Star Cluj a stat în această etapă

Etapa 2
Atletic Drobeta Turnu Severin – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-6
– meciul Olimpic Star Cluj – Universitatea Olimpia 2 Cluj a fost amânat pentru 28 noiembrie
– echipa Ladies Târgu Mureș a stat în această etapă

Etapa 3 – duminică, 22 noiembrie
ora 11.00: Ladies Târgu Mureș – Atletic Drobeta
ora 14.00: AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Olimpic Star Cluj

Grupa 3 va debuta în primăvară. Din această grupă fac parte echipele: ACS ASU Poli Timișoara, ACS Dream Team București, ACS United Bihor, AFC Măgura 2012 Bacău, Atletic Club Onix 2010, CS Școala de Fotbal Luceafărul Filiași, CSM Târgu Mureș.

Articol de Adi Dobre