Bugar: “Am jucat în a patra locaţie diferită cu teren sintetic. Timişoara poate lua aminte de la Cluj!”

Ar putea… Dar oare şi vrea cu adevărat? Un club cu zeci de jucătoare legitimate şi care îşi permite să găzduiască în Cluj 4 jocuri în 4 locaţii diferite cu teren sintetic de dimensiuni regulamentare, având totodată în selecţionerul tuturor loturilor naţionale feminine şi antrenorul propriei echipe, şi anume Olimpia Universitatea Tehnică, n-a mai repurtat astăzi aceleaşi zdrobitoare succese în dauna garniturii Timişoarei, 15-0 în martie 2012, 9-0 toamna trecută şi 10-0 în aprilie, ci a trebuit să se limiteze la un 4-1 (3-1), semn al progresului CFR-ului de pe Bega.

Multipla campioană naţională en-titre chiar n-a mai zburdat în voie. Din păcate, eşecul mai strâns a fost plătit de deţinătoarea bronzului pe ţară în 2013 cu accidentarea Loredanei Sas, înlocuită prematur.

Astăzi, pe baza clujeană Unirea, o nouă descoperire pentru CFR Timişoara în numeroasele deplasări din ultima vreme sub Feleac, gazda campioană, care a ratat calificarea în grupele Champions League la finele patrulaterului de pe teren propriu, a trecut cu 4-1 (3-1) de bănăţence, antrenorul Florin Bugar fiind îmbărbătat de proporţiile mult limitate ale eşecului: “Cred că suntem singura echipă care să le putem face faţă la ora actuală! Am jucat pe suprafaţă sintetică, deşi noi suntem obişnuiţi cu iarba, dar fetele au evoluat bine.”

Mai mult, Bugar trage nădejde în reînregimentarea Ionelei Voica, la 29 de ani cu încă multe de spus pentru fetele Timişoarei, sperând într-un succes la ora jocului din etapa a treia a Superligii, cu Fair Play Bucureşti, învingătoare astăzi cu 2-1 în dauna celor de la Real Craiova.

Partida cu înlocuitoarea lui Blue Angel Cristian între cele 8 prim-divizionare ale Superligii va avea loc însă peste două săptămâni, duminica la 11, dat fiind că până atunci CFR va contabiliza convocarea câtorva jucătoare la loturile naţionale: Andreea Kinces la U13, Claudia Bistrian la U19, lot care va avea calificări în Elveţia, respectiv Denisa Heisu la U17.

“Un meci după o ploaie torenţială. Am început prost şi am primit gol la o greşeală de marcaj, deja în minutul 2, dar în minutul 12 am egalat prin Larisa Sîrbovan, după o recuperare şi ieşire frumoasă cu pase din spate. Mihaela Molnar a lansat-o şi a marcat pe lângă portar”, a descris Florin Bugar pentru Sporttim.ro debutul de pe “Unirea” din Cluj.

Olimpia U.T. s-a redesprins după o centrare, pe lipsa de marcaj a timişorencelor, şi a ajuns la 3-1 înaintea pauzei pe o nesincronizare a liniilor mediană şi defensivă, rezultînd o pasă printre şi driblarea portarului.

“A doua repriză a fost mai bună, am început mai hotărât, şi am avut o mare ocazie, prin Ababei, scăpată singură, dar s-a complicat şi a fost blocată. Le-am pus mai multe probleme dar nu destule”, a adăugat antrenorul Bugar.

Olimpia U.T. a mai beneficiat de un “penalty foarte uşor acordat, parat însă de Abălaşei, la 2-1″. 

Pentru mulţi, un eşec cu 4-1 poate fi doar o înfrîngere relativ usturătoare, dar punând rezultatul în contextul diferenţei de calibru dintre cele două grupări şi comparându-l cu scorurile fluviu din ultimii nici 2 ani, dar nu e chiar aşa.

Cât despre infrastructura “sintetică” de pe malurile Someşului, Bugar a pus punctul pe i: “Timişoara poate să ia aminte de la Cluj!”

CFR: Mirela Abălaşei – Melisa Şodinca, Mihaela Durlă, Floarea Liheţ, Denisa Heisu -Ozana Ababei, Mihaela Molnar – cpt., Manuela Voica (75, Andreea Lauruc), Claudia Bistrian (60, Elena Obrad), Loredana Sas (3, Ioana Stroia), Larisa Sîrbovan.

Pe bancă: Elena Christopolou.