Cupa României la fotbal rezervată fetelor a programat miercuri două meciuri din sferturile de finală. CSȘ Târgoviște, locul șase în Superliga Națională, s-a impus ieri la Alexandria, în fața formației Universitatea, liderul Seriei I a Ligii I. Trupa pregătită de Mihai Tătăranu a câștigat cu 3-0 (2-0) la Alexandria, calificându-se astfel în semifinalele competiției. Pentru formația de primă ligă au marcat Ștefania Burcea (penalty) și Georgiana Vasile (de două ori).

Au dansat de bucurie!

La finalul jocului, în vestiar, fetele de la Târgoviște au dansat de bucurie!
„După patru ani de muncă meritau și fetele un dans! Prezența în semifinalele Cupei României e o performanță mare, prima de când îl avem președinte pe Cătăin Tănase. Nu e însă cea mai mare performanță pentru Târgoviște, am mai jucat o finală acum opt ani, pierdută în fața Ripensiei Timișoara”, a declarat, pentru www.frf.ro, Mihai Tătăranu, tehnicianul echipei CSȘ Târgoviște. Tehnicianul formației târgoviștene spune că fetele sale au primit o replică bună din partea divizionarei secunde din Alexandria: „Nu a fost un meci ușor. Universitatea a dat o replică bună. Au două senioare în jurul cărora cresc jucătoare de perspectivă. Cred că experiența a contat cel mai mult. Felicit Alexandria, felicit și fetele noastre”.

„Rezultatul ne mulțumește, jocul însă nu!”

Într-o altă partidă disputată miercuri, Heniu Prundu Bârgăului, locul șapte în Superligă, a dispus de Vasas Femina 2 Odorheiu Secuiesc, locul trei în Seria a II-a a Ligii I, scor 4-2 (2-1), trupa pregătită de Călin Zvoboda urmând să se regăsească pe tabloul semifinalelor Cupei României.
„Gata, ne-am calificat în semifinale! E o performanță, o răsplată a muncii noastre. Rezultatul ne mulțumește, jocul însă nu! Fetele au luat jocul prea ușor, iar adversarele au evoluat cu ambiție, s-au agățat de fiecare minge. Pentru noi această performanță ne dă speranțe, arată că avem o echipă competitivă. La anul sperăm să ajungem pe podium. Dar, mai întâi, să scăpăm de retrogradare”, a spus Gelu Ruscău, președintele clubului Heniu Prundu Bârgăului.

Campioana, scor-fluviu cu Baia Mare

Olimpia Cluj, campioana ultimelor șase ediții ale competiției interne, a jucat în avans meciul din sferturile de finală ale Cupei României. Într-o partidă disputată week-end-ul trecut, Olimpia a trecut la scor de Independența Baia Mare, lanterna roșie din Superligă. A fost 18-0 (6-0) pentru campioana României, care e principala candidată la câștigarea Cupei României în acest sezon. Anul trecut, după cinci ani consecutivi în care a reușit eventul Olimpia pierdea finala Cupei României, 1-2 la Hunedoara, în fața vicecampioanei ASA Târgu Mureș.

„Cine va câștiga în această partidă va juca finala!”

Joi se dispută ultimul meci din sferturile de finală. CFR 1933 Timișoara și Navobi Iași promit cel mai echilibrat duel din această fază. Va fi o dispută interesantă și între cei doi tehnicieni, Florin Bugar, la Timișoara, și Adrian Ambrosie, la Iași. Cei doi buni prieteni sunt și antrenori la loturile naționale, Bugar la U19, iar Ambrosie la U17!

„Cine va câștiga în această partidă va juca finala! Va fi un meci echilibrat. În ciuda a cinci absențe notabile, sper să ne impunem și să mergem mai departe”, a declarat Adrian Ambrosie, antrenorul echipei Navobi Iași. Formația din Iași vine după un succes important în Superligă, 4-1, în deplasare, cu Heniu Prundu Bârgăului. „Fetele sunt în formă, au arătat asta și în ultimul joc de campionat. Sper să arate aceleași lucruri bune și la Timișoara, unde nu va fi însă deloc ușor”, a concluzionat Ambrosie.
CFR Timișoara, revelația actualului sezon al Superligii Naționale, locul doi în ierarhia primului eșalon fotbalistic, vizează și ea ultimul bilet rămas pentru semifinale. Prezența pe bancă a tehnicianului Florin Bugar e pusă însă sub semnul întrebării, acesta fiind bolnav.

Iată programul și rezultatele de până acum din sferturile de finală ale Cupei României:
Olimpia Cluj – Independența Baia Mare 18-0
Universitatea Alexandria – CSȘ Târgovişte 0-3
Vasas 2 Odorheiu Secuiesc – Heniu Prundu Bârgăului 2-4

Joi, 30 martie, ora 15.00
CFR 1933 Timișoara – Navobi Iași