Cupa României la fotbal rezervată fetelor programează sâmbătă, 29 februarie, meciurile din optimile de finală ale Cupei României. Acestea vor fi primele jocuri oficiale din acest an în fotbalul feminin din România, Liga 1 urmând a fi reluată peste două săptămâni, când sunt programate meciurile etapei a 12-a, prima a returului.

Rămasă în această iarnă fără antrenorul Alexandru Andrași, care a fost înlocuit cu tehnicianul maghiar Attila Vágó, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, deținătoarea Cupei României, va juca acasă împotriva echipei Heniu Prundu Bârgăului, în probabil cel mai echilibrat meci din această fază a competiției.

Ne așteaptă un meci foarte greu, în ciuda faptului că vom juca acasă. Vrem să mergem mai departe, vrem să ne apărăm trofeul, pentru că, și în acest an, Cupa României ne interesează. Ne-am pregătit foarte bine, chiar dacă antrenorul Attila Vágó nu a avut la dispoziție toate fetele, unele fiind plecate la loturile naționale. Heniu e un adversar redutabil, mai ales că în această iarnă s-a întărit”, a declarat László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Vasas – Heniu este, fără îndoială, cel mai tare meci din optimile de finală ale Cupei României. Întânim deținătoarea trofeului! Va fi foarte greu. Avem multe jucătoare noi ceea ce ne afectează omogenitatea. Tocmai de aceea îmi va fi foarte greu să mă opresc asupra echipei de start. Mizez pe o mobilizare exemplară a fetelor, pe faptul că experiența unor jucătoare le va ajuta pe cele mai tinere să se concentreze la meci, să joace foarte bine. Nu avem probleme medicale. Ne bucurăm că Mihaela Merlan, care s-a accidentat grav în aprilie anul trecut, se antrenează de câteva zile cu echipa. O așteptăm la primul meci din returul Ligii 1”, a spus Călin Svoboda, antrenorul echipei Heniu prundu Bârgăului.

Cele două formații, Vasas Femina și Heniu s-au mai întâlnit o dată în acest sezon, în Liga 1, la Prundu Bârgăului, meci în care gruparea din Odorheiu Secuiesc s-a impus cu 2-0.

Campioana „U” Olimpia Cluj va evolua pe teren propriu în compania echipei Independența Baia Mare, într-o confruntare în care pornește cu prima șansă.

Lider în Seria I a Ligii a II-a cu maximum de puncte după șase etape, Carmen București va da piept cu prim-divizionara Fair Play București. Locul doi în aceeași Serie I a ligii secunde, Vulpițele Galbene Roman joacă în deplasare cu Navobi Iași, echipă care în urmă cu trei ani ajungea până în finala Cupei României, unde pierdeau în fața Olimpiei Cluj.

Universitatea Galați, locul secund în Liga I la sfârșitul turului, va lupta pentru un loc în sferturile de finală, în deplasare, cu Selena ȘN Constanța, lanterna roșie a primei noastre divizii.

Meciurile din optimile de finală ale Cupei României:

sâmbătă, 29 februarie

ora 11:00

Carmen București – Asociația Fotbal Club Fair Play București
Luceafarul Filiași – Universitatea Alexandria
Navobi Iași – Vulpițele Galbene Roman
Universitatea Olimpia Cluj – Independența Baia Mare

ora 13:00
ACS Student Sport Alba Iulia – Piroș Security Arad
Vasas Femina Odorhei – Heniu Prundu Bârgăului

ora 14:00
Selena ȘN Constanța – Universitatea Galați

sâmbătă, 14 martie, ora 13:30
Banat Girls – Fortuna Becicherecu Mic

Articol de Adi Dobre