Pe 29 februarie au fost programate primele meciuri oficiale din fotbalul feminin în 2020, optimile de finală ale Cupei României, ediția 2019/2020. 

Astfel, s-au stabilit 7 din cele 8 sfert-finaliste, partida dintre Banat Girls și Fortuna Becicherecu Mic urmând a se disputa pe 14 martie.

Cupa României rămâne o competiție a surprizelor chiar și la fotbalul feminin. Liderul Seriei 1 din eșalonul secund, Carmen București, a eliminat prima divizionară Fair Play București după ce a învins-o la loviturile de departajare. La capătul celor 120 de minute, tabela indica 4-4!

Cealaltă formație din eșalonul secund calificată în sferturile de finală este Vulpițele Galbene Roman, care s-a impus cu 4-1 în duelul cu Navobi Iași, echipă tot din Liga 2.

Cea mai mare surpriză furnizată în această etapă a fost eliminarea deținătoarei trofeului, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc! Echipa pregătită de tehnicianul maghiar Attila Vágó a pierdut pe teren propriu meciul cu Heniu Prundu Bârgăului, scor 1-2.

Campioana ”U” Olimpia Cluj s-a calificat mai departe fără emoții, după ce a învins cu 5-1 formația Independența Baia Mare. De altfel, toate celelalte formații din primul eșalon și-au respectat statutul de favorite și s-au calificat în următoarea fază a competiției. Iată mai jos rezultatele:

Carmen București – Asociația Fotbal Club Fair-Play  8-7
Luceăfarul Filiași – Universitatea Alexandria  0-5
Navobi Iași – Vulpițele Galbene Roman  1-4
Universitatea Olimpia Cluj – Independența Baia Mare 5-1
ACS Student Sport Alba Iulia – Piroş Security Arad 1-9
Vasas Femina Odorhei – Heniu Prundu Bargaului 1-2
Selena SN Constanța – Universitatea Galați 2-3

sâmbătă, 14 martie
Banat Girls – Fortuna Becicherecu Mic