Duminica 19 mai 2013, ora 10,00, teren sintetic Complex Emil Alexandrescu Copou
CS NAVOBI IASI – INDEPENDENTA BAIA MARE 2-1 (1-0)
Au inscris: ’37 Andreea Dascaleanu, ’85 Madalina Petria, respectiv Sandu Crista ’46
Echipa ieseana Navobi, in ultimul ei meci de baraj pentru calificarea in Superliga de fotbal feminin, a intalnit pe teren propriu echipa Independenta Baia Mare. In tur, meciul a fost 0-0.CS Navobi Iasi - Baia Mare

Desi in ultima saptamana ambele formatii au avut probleme medicale cu jucatoarele din echipa, meciul a fost echilibrat si cu multe ocazii de ambele parti. Echipei noastre ii trebuia un singur punct pentru a promova.  Dar, dupa o daruire exemplara in teren, fetele din Iasi au reusit sa castige meciul cu 2-1, desi o parte din repriza secunda a fost dominata de baimarence.

Scorul a fost deschis de Andreea Dascaleanu la o actiune colectiva de atac, minge a circulat pe traseul Ambrosie, Rosu, Ghebanoaei care a dat o psa filtranta in banda stanga la Ceausu care a patruns in careu, a centrat in fata portii de unde a reluat in gol Dascaleanu.

Dupa pauza, echipa din Baia Mare a avut un inceput bun si chiar in primul minut a reusit sa inscrie prin Sandu Crista dupa o neintelegere a aparatorilor de la Navobi.

Dupa gol, echipa din Iasi a resimtit socul si a cedat mijlcul terenului lasand ca baimarencele sa aiba 2 ocazii prin care puteau chiar prelua conducerea pe tabela de marcaj. Incurajate de public, sin in special de jucatorii de la formatia de Liga I CSMS Iasi, de colegele de pe banca de rezerve (in frunte cu Justine Prata care nu a putut juca in acest meci), echipa Navobi si-a creat cateva ocazii de a inscrie prin Andreea Ceausu, Mihaelea Ghebanoaei si Simona Anastasiu. Golul castigator avea sa fie inscris de Madalina Petria, proaspat intoarsa la echipa din Italia, cand, datorita unui centari perfecte a lui Ceausu a marcat din 8 metri in coltul scurt.

O victorie muncita, meritata si dorita de echipa ieseana care s-a calificat alaturi de Olimpia Cluj, FCM Tg Mures, CFR Timisoara, CS Brazi, Real Craiova, Blue Angel Brasov in elita fotbalui feminin din Romania care va avea din noul sezon 8 echipe, si o Liga I cu 2 serii tot a cate 8 echipe.

“Suntem bucurosi ca am reusit sa incununam cu o victorie efortul nostru comun din ultimii 2 ani. Felicit pe toate fetele din echipa care si-au adus contributia la realizarea acestui succes. Am avut emotii, dar si credinta ca vom reusi. Si am reusit cu bani putini, cu multe sacrificii si cu mult devotament. Multumim suporterilor care au fost alaturi de noi si celor care ne-au ajutat financiar: Primaria Iasi, Quartz Matrix, Pieta, Motel Bucium, Popas Pacurari, Supless. De asemenea vrem sa multumim partenerilor media care ne-au promovat mereu fie la Tv, radio sau in ziarele locale sau pe bloguri. Urmeaza o noua etapa, in care va trebui sa muncim mai mult, mai bine si sa aratam ca promovarea a fost meritata. Asteptam langa echipa noi sponsori si noi jucataoare care vor sa faca parte din cea mai frumoasa familie, Navobi Iasi.” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi

CS Navobi - Baia Mare

Echipa care a contribuit la promovare: Madalina Enache – Ana Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (cap.), Roxana Prodan (’50 Olivia Obreja) – Ana Foia (’88 Stefana Ciobanu), Rahela Gangal (’80 Costina Albu), Georgiana Ilas (’65 Simona Anastasiu) – Andreea Dascaleanu (’70 Madalina Petria), Andreea Ceausu. Din lot mai fac parte: Catalina Cojocaru, Pantelimona Mihoc, Justine Prata, Aurelia Doboseru, Artimeza Ciubotariu. Antrenori: Adrian Ambrosie, Andrei Ilasca, Marius Ciutacu, director sportiv: Cristian Ambrosie, medic Eduard Mihaila.

Remarcam bun arbitrajul  Format din Vlad Baban, Stefan Patrichi si Dan Stefanescu.

Ultima etapa de la baraj va aduce pe 26 mai la Baia Mare fata in fata Independenta Baia Mare si Fair Play Bucuresti, care va desemna ultima echipa calificata in Superliga.

Clasament:
CS NAVOBI IASI 4 2 1 1 4-5 7 puncte
FAIR PLAY BUCURESTI 3 1 1 1 4-2 4 puncte
INDEPENDENTA BAIA MARE 3 0 2 1 2-3 2 puncte

CS Navobi-Bucuresti 2-0 (3)

Sursa:
http://csnavobi.ro/wp/cs-navobi-iasi-independenta-baia-mare-2-1-1-0/