[lmgallery id=”1677″]

De la egal la egal cu vicecampiona Romaniei!

CS Navobi Iasi – FCM ASA Tg Mures 1-2 (0-1)

Au marcat: Madalina Petria (’73), respectiv Joan Claudia (’22) si Ambrus Beata (’79)

Sambata 14 septembrie 2013, de la ora 10,00, pe terenul sintetic din Copou, inaintea partidei dintre CSMS Iasi – FCM Bacau, echipa de fotbal feminin Navobi Iasi a dat piept  cu vicecampioana Romaniei din editia trecuta, FCM ASA Tg Mures. Daca pana acum formatia mureseana a castigat toate partidele disputate, la scoruri desprinse mai mult din alte sporturi decat din fotbal (12-0, 8-0, 7-1), la aceasta partida, iesencele au luptat de la egal la egal cu adversara sa. Ba mai mult, puteau produce surpriza de a termina la egalitate partida, dupa un joc bun bun, echlibrat si cu multe ocazii la ambele porti.

Prima parte a jocului a fost una echilibrata, atat muresencele cat si Navobi au trecut pe langa deschiderea scorului prin Ilas (’14), Petria (’16) si Ceausu (’19).

Desi au ramas in 10 oameni din min. 20, scorul a fost deschis de catre ASA Tg Mures in min.22, cand, jucatoarea internationala maghiara Joan Claudia a marcat cu un sut sub bara de la 20 metri. Iesencele au trecut pe langa egalare in min 24, cand Ana Rosu a executat putin peste poarta o lovitura libera de la 22 m, si in min. 37 prin Mihaela Ghebanoaei care a sutat peste poarta o frumoasa actiune  de atac a echipei iesene.

[lmgallery id=”1677″]

Dupa pauza, echipa din Tg Mures a cedat mijlocul terenului lasand posibilitatea echipei Navobi sa controleze jocul si sa isi creeze cateva ocazii de marca.

In minutul 60, echipa mureseana a beneficiat si a ratat un penalty, corect acordat de Vlad Baban.  Acest lucru a dat aripi iesencelor, care au reusit egalarea in min.73 prin Madalina Petria care a scapat singura spre poarta internationalei Paraluta si a executat-o cu sange rece, pe coltul scurt.

Desi au avut un om mai mult, au muncit pana la sacrificiu si si-au dorit un rezultat favorabil, iesencele s-au vazut din nou conduse in min 79, cand Beata Ambrus a marcat dintr-o lovitura libera din partea stanga, extrem de usor acordata de arbitrul partidei.

Desi au fortat din nou egalarea, totusi aceasta nu s-a produs la oacaziile avute de Andreea Ceausu, Madalina Petria sau Corina Musteata. Totusi, in ciuda acestui esec, echipa ieseana a demonstrat ca are un nucleu valoros de jucatoare, capacitatea de a juca de la egal la egal cu orice echipa, si ca poate aspira la un loc fruntas in urmatoarele partide. De remarcat si evolutia foarte buna a noii achizitii a echipei din Dealul Copoului, Elena Toma, portarul echipei nationale a Republicii Moldova U19.

“Am avut un meci dificil in compania unui adversar foarte bun, insa si fetele noastre au crescut si s-au luptat exemplar astazi. Am pierdut un meci, dar am castigat o echipa. Am pierdut puncte, dar am castigat dorinta de a castiga urmatoarele doua partide. Am plecat tristi de pe teren, dar cu o experienta mult mai mare si cu increderea ca nu am pierdut razboiul, ci doar o batalie. Am incredere in echipa noastra ca daca va juca a asa cum a facut-o astazi, vom aduna multe puncte atat pe teren propriu, cat si in deplasare.” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi

Echipa: Elena Toma – Ana Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (cap.), Roxana Prodan – ana Foia (’55 Corina Musteata), Mihaela Ghebanoaei, Rahela Gangal, Georgiana Ilas (’46 Stefana Ciobanu) – Madalina Petria (’83 Simona Anastasiu), Andreea Ceausu (’85 Andreea Grigoras)

Celelalte partide:

Fair Play Bucuresti – Real Craiova 2-1

Universitatea Tehnica Cluj – CFR Timisoara 4-1

Independenta Baia Mare – CS Brazi (se disputa duminica)