Liga 2 Feminin a programat în acest weekend meciurile etapei cu numărul trei. Au fost partide spectaculoase în ambele serii, cu goluri multe și cu ambiții mari.

În Seria 1 trei formații, Farul Constanța, Liceenii Topolog și Chindia Târgoviște, au punctaj maxim după trei runde, lupta pentru promovare anunându-se astfel foarte aspră încă de la începutul sezonului.

Avem însă și trei echipe fără punct după primele trei etape,  Prosport Football Academy, Asociația CS Juniorul 2014 și CS Nicu Gane Fălticeni. Scorul etapei în Seria 1 a fost înregistrat în meciul dintre ACS Vulpițele Galbene Roman și CS Nicu Gane Fălticeni. Gazdele s-au impus cu scorul de 10-0!

În Seria 2, Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud s-a impus categoric, scor 6-0, în confruntarea de pe teren propriu cu AFC Hermannstadt. Trupa pregătită de Călin Svoboda e singura cu maximum de puncte după trei etape.

Neînvinse rămân și formațiile CFR Cluj și ACS Atletic Olimpia Gherla, echipe care s-au neutralizat reciproc în meciul din prima etapă disputat la Sâncraiu, 2-2. Cu două victorii și o remiză după primele trei etape, ACS Atletic Olimpia Gherla încearcă să își câștige statutul de revelație în actualul sezon.

Având în vedere că după primele trei etape am obținut șapte din nouă puncte, eu spun că avem parte de un început foarte bun. În perioada pre-competițională am rămas fără patru jucătoare importante, dar, pe ultima sută de metri, am reușit să aducem câteva fete cu experiență. Nu ne-am fixat obiective pe termen scurt și mediu. Obiectivele noastre sunt imediate, tratând fiecare joc în parte cu maximă seriozitate. Pe termen lung, ne dorim continuitate și ridicarea nivelului de joc”, a spus Iulia Mera, antrenor-jucător la ACS Atletic Olimpia Gherla.

Pe lângă pregătirea echipei de club, Iulia Mera face parte din staff-ul tehnic al echipelor naționale U19 și U15. „Pe plan profesional, sunt într-o continuă dezvoltare. Un lucru este cert, nu doresc să renunț la proiectul pe care l-am început la Gherla. La CS Atletic Olimpia Gherla, începând din acest sezon, avem înscrise echipe în Liga 2, Liga U15 și Liga U13. Obiectivele echipei pe termen lung? Să avem jucătoare la prima echipă crescute în propria pepinieră, să dăm fete la loturile naționale și nu în ultimul rând, să promovăm în Liga 1”, a mai spus Iulia Mera.

REZULTATELE ETAPEI 3 DIN LIGA 2 FEMININ!

 Seria 1 

joi, 8 septembrie
AFC Chindia Târgoviște – ACS Vasas Femina FC II 7-1

vineri, 16 septembrie
ACS Prosport Football Academy – ACS Liceenii Topolog 0-7

duminică, 18 septembrie 
Farul Constanța – AFC Măgura 2012 Bacău 5-2
ACS Vulpițele Galbene – CS Nicu Gane Fălticeni 10-0
SC Fotbal Club FCSB SA – Asociația CS Juniorul 2014 3-0

 Seria 2 

sâmbătă, 17 septembrie
FC CFR 1907 Cluj SA – Asociația Athletic CS United Bihor 5-0

sâmbătă, 18 septembrie
ACS Dream Team – AFC Universitatea Olimpia Cluj II 0-2
Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – AFC Hermannstadt 6-0
ACS Atletic Olimpia Gherla – ACS Atletic Drobeta 4-0

– partida ACS Roma Florin Pădurean – ACS Colţea 1920 Braşov nu s-a disputat