Pe 22 și 23 iunie, la Cluj-Napoca, se desfășoară fazele finale al Campionatului Național de Junioare U15, competiție dedicată fetelor născute în anii 2004-2005.

Cele mai bune cluburi de junioare ale României se vor lupta pentru trofeu pe terenurile din cadrul complexului Clujana. Cele 8 formații calificate în fazele finale au fost împărțite în două grupe astfel:

GRUPA A
CSS Târgoviște
Universitatea Alexandria
Dream Team București
Fortuna Becicherecu

Programul meciurilor din Grupa A: 

22 iunie

ora 09:15: CSS Targoviste – Fortuna Becichercu
ora 10:35: Univ. Alexandria – Dream Team
ora 16:15: Dream Team – Fortuna Becicherecu
ora 17:30: CSS Targoviste – Univ. Alexandria

23 iunie
ora 08:45: CSS Targoviste – Univ. Alexandria
ora 10:00: Univ. Alexandria – Fortuna Becicherecu

GRUPA B
Universitatea Olimpia Cluj
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
Luceafărul Filiași
Navobi Iași

Programul meciurilor din Grupa B:

22 iunie
ora 09:15: ”U” Olimpia  – Navobi Iași
ora 10:35: Vasas Femina – Luceafărul Filiași
ora 16:15: Luceafărul Filiași  – Navobi Iași
ora 18:45: ”U” Olimpia – Vasas Femina

23 iunie
ora 08:45: ”U”Olimpia  – Luceafărul Filiași
ora 10:00: Vasas Femina – Navobi Iași

Câștigătoarele celor două grupe se vor califica în finală, programată tot pe 23 iunie, de la ora 13:00, urmând ca celelalte echipe să dispute jocurile pentru clasament.

La această categorie de vârstă, partidele se desfășoară pe teren cu dimensiune redusă, pe o durată de 60 de minute + 10 minute pauză între cele două reprize.

Arbitru de gală la finala turneului

După promovarea în “Second Category” de la UEFA, Horațiu Feșnic a acceptat invitația de a arbitra finala Ligii de Junioare U15. Arbitrul clujean va forma brigadă cu Alexandru Cerei, arbitru asistent FIFA, alături de care a participat la finalul săptămânii trecute la un turneu în Franta, unde au jucat 12 nationale U22.

Partidele din cadrul turneului vor fi mai fi Szabo Gero (arbitru asistent Liga 1), Marius Bălan (arbitru asistent Liga 2), Iulian Szekely (fost arbitru asistent Liga 1), Adelina Rusu și Daniel Telecan, din lotul de Liga 4 a județului Cluj.

În acest sfârșit de săptămână vom avea la Cluj cele mai bune sportive din generația 2004 și 2005. Merită efortul de a veni la stadion și a le vedea în competiții directe, deoarece ele reprezintă viitorul fotbalului feminin românesc. De asemenea, ne onorează prezența arbitrilor de top, iar faptul că Horațiu Feșnic este alături de noi în aceste zile reprezintă dovada caracterului lui. Din acest motiv și datorită profesionalismului său, sunt convins că va ajunge rapid în vârful ierarhiei arbitrajului european”, a declarat reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv al FRF, Alin Cioban.