Pe un teren foarte greu, în fieful unor prahovence încheind pe 4 în 2011 şi 2012, CFR Timişoara a făcut astăzi faţă efortului foarte mare de a evolua în 3 deplasări în decurs de 8 zile, începînd cu dreptul faza finală play-off a Ligii 1 de fotbal feminin, 2-1 la FC Brazi, grupare care o elimina acolo pe 18 aprilie 2012 din sferturile de finală ale CupeiRomâniei, cu acelaşi scor.

Atunci, ceferistele au încasat golul eliminării din competiţie în ultimele faze ale partidei. Astăzi, fotbalistele alb-vişinii şi-au apropiat meritat tot pe final toate cele 3 puncte ale unei partide pe care au controlat-o, Ionela Voica pătrunzînd în careu din zona laterală şi ochind colţul lung, în minutul 88: 1-2.

Iniţial, Larisa Sîrbovan deschidea scorul pentru timişorence deja în minutul 9, dar CFR se vedea egalată în ultimul sfert de oră al partidei din debutul fazei play-off, care a mai consemnat astăzi rezultatele FCM Târgu Mureş – Real Craiova 7-0 şi Olimpia U Tehnică Cluj – CS Blue Angel Cristian Braşov 3-0.

“Felicit efortul deosebit al jucătoarelor noastre, care au prestat un joc bun şi au dovedit eficienţă. Eforturile lor sunt cu atât mai lăudabile cu cît tinerele nostre fotbaliste fac şi altceva, lucrează, învaţă. După aceste 3 deplasări avem unele probleme medicale, patru jucătoare acuzînd accidentări, dar sperăm să le recuperăm cît mai rapid”, a explicat antrenorul Florin Bugar, care are la dispoziţie două săptămîni pînă la următoarea apariţie în play-off, pe 14 aprilie, tot în deplasare, la braşovence. Play-off-ul constă în 10 partide de campionat, dintre care 5 pe teren propriu, la finele cărora se trage linia, ştiindu-se compoziţia podiumului elitei feminine.

CFR, pe adresa căreia a sosit o nouă convocare la lotul naţional juvenil, în numele Denisei Heisu, din generaţia 1997, speră să încheie play-off-ul în prima jumătate a ierarhiei şi implicit cu medalii naţionale la gît.

Cît despre gazde, Bugar a remarcat că “FC Brazi are o echipă competitivă, cu 2-3 jucătoare foarte bune, şi cu greu vor reuşi alte formaţii oaspete să se impună acolo, mai puţin clujencele. La final, gazdele noastre au recunoscut cu sportivitate superioritatea noastră, iar noi salutăm fair-play-ul celor din Brazi”.

“Am început bine jocul, am marcat repede, prin Larisa Sîrbovan, în minutul 9, şi am dominat tactic partida dar, nemarcînd, le-am dat şansa gazdelor să se apropie de un rezultat pozitiv. Am fost egalaţi spre finalul meciului, într-o fază confuză, în care portarul nostru era mascat, dar cu toate că am primit gol în minutul 78, am reuşit să ne revenim destul de rapid. Am simţit pe moment că ne fuge puţin munca de sub picioare, dar am cîştigat pe final”, a spus antrenorul Bugar, care a etichetat drept bun arbitrajul unei brigăzi feminine FIFA din Bucureşti (Bujor, Gomoescu-Ţepuşă, Popescu), în ciuda unei faze în care cele din Brazi au voleibalat mingea în propriul careu, la o canonadă ofensivă ceferistă în care Manuela Voica a reluat cu capul o centrare iar balonul revenit în calea timişorencelor a fost reşutat spre plasă.

Ca o unică umbră în deplasarea la Brazi, jucătoarele şi-au putut auzi verzi şi uscate dinspre tribuna populată cu circa 100 de spectatori, al căror nivel de educaţie, cultură şi bun simţ a fost lesne demascat, dar cum nu doar misoginismul este o cutumă de caracter a multor compatrioţi fără prea mulţi neuroni şi simţire, fotbalistele Timişoarei au fost nevoite să treacă şi peste aceste bădărănii.

*

CFR Timişoara: Claudia Buză – Melisa Şodincă, Diana Buză, Mihaela Durlă, Denisa Heisu, Mihaela Molnar – cpt. (82, Florina Abrudan) – Ozana Ababei (68, Claudia Bistrian), Ionela Voica, Andreea Cojocaru – Manuela Voica (90, Silvia Usain), Larisa Sîrbovan (89, Elena Obrad).
Sursa:
http://sporttim.ro/fotbal/cfr-timisoara-start-bun-in-play-off-revansa-la-brazi-cu-2-1