echipa CSF CFR 1933 Timisoara

CFR Timişoara a surprins plăcut astăzi la amiază, trecând în premieră de vicecampioana naţională la zi AS FC ASA 2013 Târgu Mureş, şi încă pe terenul ardelencelor, prim triumf stagional în deplasare cu care vişiniile au încheiat turul Superligii feminine, după 7 etape, tocmai pe locul învinselor lor de astăzi, poziţia a doua, cu 5 victorii, la patru puncte în urma campioanei Olimpia U.T. Cluj.

Manuela Voica, la momentul respectiv din postura de atacant, a marcat unicul gol al meciului din etapa a şaptea în minutul 83, după ce a driblat două jucătoare şi a trimis plasat pe lângă portarul de rezervă al vicecampioanelor, înlocuitoare a lui Părăluţă, accidentată în minutul 76.

Mare victorie pentru timişorencele pregătite de Florin Bugar, care au încheiat astfel pe val un tur cu dezamăgirile şi sincopele sale, chiar mai clare decât s-ar fi aşteptat unii, dar duelul ocupantelor podiumului la finele sezonului trecut a avut un deznodământ dătător de speranţe în favoarea pasului înainte dorit de gruparea din spatele Gării de Nord.

Remarcabil, CFR le-a restricţionat pe târg-mureşence la a nu expedia nici un şut periculos pe poartă, reuşind să şteargă astfel cu buretele unele înfrângeri mai drastice suferite în faţa ardelencelor.

“Remarc efortul jucătoarelor noastre, după un meci de luptă, bun, în care ambele formaţii şi-au creat ocazii, dar care s-a disputat de fapt mai mult la mijlocul terenului. Am întâlnit o echipă bine pregătită dar şi noi am arătat altceva – altă putere, altă calitate, şi am demonstrat că suntem echipa mai bună!”, a remarcat Florin Bugar, antrenorul formaţiei feminine CFR Timişoara.

Cât despre adversare, vicecampioanele i-au părut lui Bugar “un pic mai subţiri decât în ediţia trecută, deoarece au pierdut două-trei jucătoare, dar au şi adus înlocuitoare la fel de valoroase. În concluzie, o echipă redutabilă, care joacă de ani buni împreună, constituind un avantaj în faţa noastră. Dar sunt bucuros de aportul fiecărei jucătoare pe postul ei şi al fiecărei înlocuitoare, care a intrat bine în joc!” 

După ce a cedat la Cluj, cu 4-1, şi cu 1-0 la REAL Craiova, CFR Timişoara a obţinut primele puncte stagionale în deplasare.

*

CFR Timişoara: Mirela Abălaşei – Melisa Şodinca, Elena Mirică, Mihaela Durlă, Denisa Heisu – Ozana Ababei (75, Claudia Bistrian), Mihaela Molnar (80, Elena Obrad), Floare Liheţ, Manuela Voica (88, Andreea Lauruc) – Larisa Sârbovan (80, Eleni Christopolou), Loredana Sas (70, Ioana Stroia).

O menţiune specială pentru Loredana Sas, care a jucat şi ieri, în liga secundă de handbal feminin, pierzând cu CS Timişoara cu 37-19 în deplasarea la CSM Bistriţa.

*

Celelalte rezultate ale etapei a 7-a: Independenţa Baia Mare – REAL Craiova 1-2, FC Brazi – Navobi Iaşi 3-0, Olimpia U.T. Cluj – ASC Fair Play Bucureşti 0-0.

CFR joacă duminica viitoare la Baia Mare iar peste două săptămâni primeşte vizita campioanei clujene, în a doua etapă a returului.