Nou promovata CFR 1933 Timișoara a rămas liderul Superligii feminine după victoria cu 6-0 în fața formației CS Real Craiova. Elevele pregătite de Florin Bugar vor avea parte însă de cel mai dificil examen în runda următoare, întâlnirea cu deținătoarea titlului, Olimpia Cluj.

Revenită pe prima scenă după un an de absență, gruparea bănățeană a început excelent sezonul 2016-2017: 7-1 cu Heniu Prundu Bârgăului, 11-2 cu Fair-Play București sau 5-1 la Baia Mare, cu Independența, au fost printre rezultatele înregistrate de revelația CFR. Singura sincopă a fost înregistrată într-o restanță de pe teren propriu, 0-0 cu Navobi Iași, ocupanta locului 3.

În runda a a VII-a a Superligii, CFR Timișoara a dispus la Gara Mare de Real Craiova. Meciul s-a rupt pentru oaspete în minutul 37, când Larisa Sîrbovan a înscris cu un lob spectaculos din interiorul careului. Până la pauză scorul avea să fie 4-0 în urma reușitelor lui Bistrian (min. 41), M. Voica (42) și din nou Sîrbovan (45). Oltencele nu au reușit să pună în pericol buturile ”leopardelor” nici în partea secundă. Gazdele au mai înscris în schimb de două ori. Prin Abrudan (52) și Molnar (65), ultima a făcut-o printr-un șut de la distanță.

În urma acestui 6-0 cu Real, CFR 1933 ocupă locul 1 în Superligă după șapte etape, cu 19 puncte adunate, unul mai mult decât campioana Olimpia Cluj, care are însă un joc mai puțin. În etapa a opta ardelencele primesc vizita bănățencelor, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 16.00. 

CFR 1933 Timișoara: Durlă (cpt.) – Șuveț, Bistrian, Abrudan, Heisu – Ababei, I. Voica, Molnar, M. Voica – A. Ion, Sîrbovan. Au mai intrat: Ștefan – Obrad, Biriș, Scurtu și Rotaru. Antrenor: Florin Bugar. 

CS Real Craiova: Timovski – Streche, Florescu, Mirică, Stan – M. Dobre, Ioniță, Simion, R. Radu – Obreja, Peșu (cpt.). Au mai intrat: R. Sorescu și Beia. Antrenor: Sorin Pătrașcu.

Banca e mulțumită

Antrenorul jucătoarelor echipate în alb și vișiniu e mulțumit de parcursul la revenirea pe prima scenă. ”Am câștigat, s-au prezentat din nou bine fetele noastre. Am început destul de greu jocul cu Craiova, dar după gol am început să arătăm că știm fotbal și merităm să fim în vârful clasamentului. Eu le felicit pe fete pentru efortul depus, mai ales că am jucat din trei în trei zile. Șase meciuri în două săptămâni aproape. Sper să continuăm așa și în următoarele două meciuri. E adevărat că avem săptămâna viitoare un meci foarte greu la Olimpia Cluj, dar încercăm să ne prezentăm onorabil și să facem față adversarelor. Suntem conjunctural pe primul loc și așteptăm rezultatele celorlaltor combatante. Nu ne-am propus primul loc, ci să jucăm cât mai bine în Superligă după exilul în Liga I și să arătăm că avem o echipă bună și competitivă”, a declarat Florin Bugar, antrenorul principal al lui CFR 1933 Timișoara.

Antrenorul timișorencelor, totodată selecționer al naționalei U19, a vorbit și despre planurile de viitor de la CFR. ”Ne bazăm foarte mult pe omogenitatea lotului, dar avem și câteva jucătoare tinere pe care le-am promovat de la echipa a doua și așteptăm să se maturizeze. În fotbelul feminin lucrurile nu se întâmplă așa repede ca în cel masculin, dar avem potențial și sunt convins că echipa pe care o antrenează Andra Vela va produce jucătoare pentru loturile naționale”, a concluzionat Florin Bugar.

Navobi Iaşi a rămas pe podiumul Superligii feminine

Fetele de la Navobi Iaşi continuă să ţină pasul cu fruntaşele din Superligă şi se menţin pe podium după runda a VII-a, fără înfrângere. Duminică, pe o vreme extrem de rece, echipa pregătită de prof. Adrian Ambrosie s-a impus de o manieră entuziasmantă în faţa formaţiei CSS Târgovişte, scor 5-0 (2-0), pe terenul sintetic din complexul “Emil Alexandrescu”, iar în urma acestui succes ieşencele îşi păstrează locul pe podium.

Începutul partidei a aparţinut oaspetelor, care au avut prima ocazie de a înscrie chiar în minutul 2, printr-un şut puternic pe lângă poarta apărată de Mirela Abălașei, din lovitură liberă. Replica gazdelor nu s-a lăsat aşteptată, iar Nadia Colesnicenco şi Loredana Nica au ratat ocazii mari în următoarele minute la poarta fornmaţiei dâmboviţene.

Gol direct din corner marcat de Loredana Nica

Scorul a fost deschis în minutul 32 de Loredana Nica, cu o execuţie superbă, gol direct din corner, aceeaşi jucătoare reuşind "dubla" cinci minute mai târziu, din pasa lui Colesnicenco.

Repriza secundă s-a derulat după acelaşi scenariu, cu atacuri la poarta echipei din Târgovişte. Firesc, Navobi a mai punctat de trei ori prin Loredana Nica (47, 61) şi Monica Benţoiu (58), dar a ratat şi alte câteva ocazii mari, Plăcintă, Benţoiu şi Nina Anca nimerind barele porţii adverse.

Concluzionând, victoria gazdelor a fost pe deplin meritată. Trebuie remarcată şi evoluţia echipei din Târgovişte, care a avut în componenţă jucătoare foarte tinere, de 16-18 ani, majoritatea dintre ele fiind componente ale lotului naţional de junioare.

Navobi Iaşi: Mirela Abălaşei – Iulia Zamfir, Iulia Mera (căpitan), Anca Nina, Vasilica Nadejda – Ilaş Georgiana, Claudia Dollorenzo, Colesnicenco Nadejda, Monica Benţoiu – Teodora Plăcintă, Loredana Nica. Au mai jucat: Ana Foia, Andreea Grigoraş, Ana Proca, Ştefana Ciobanu. Antrenor: Adrian Ambrosie.

CSS Târgovişte: Moraru – Cercelaru, Preda, Ilieş, Lipioasca – Coman, Sumedrea, Dorobanţu, Hamlaser – Ghergu, Târzioru. Rezerve: Negulescu, Tomescu, Dobre, Palanta, Ionescu, Gurău. Antrenor: Mihai Tătăranu.

Trei echipe neînvinse

După şapte etape, CFR Timişoara, Olimpia Cluj şi Navobi Iaşi ocupă primele trei locuri în ierarhia Superligii, aceste trei formaţii fiind şi singurele fără înfrângere până acum în campionat. Managerul echipei ieşene, Adrian Ambrosie, s-a declarat mulţumit de jocul fetelor sale şi speră să încheie prima parte a sezonului pe podium.

“Tratăm fiecare meci cu seriozitate şi concentrare, respectând adversarii şi încercând să ne facem jocul atât în atac, cât şi în apărare. Noi, Timişoara şi Cluj suntem singurele echipe neînvinse până acum şi avem, după Olimpia Cluj, cele mai puţine goluri primite în campionat, ceea ce spune multe despre aceste fete minunate cu care lucrez. Sperăm ca această formă sportivă să o menţinem şi în ultimele trei meciuri din tur, la Craiova, la Tg. Mureş şi acasă cu Olimpia Cluj şi să terminăm pe podium prima parte a campuionatului”, a declarat prof. Adrian Ambrosie.