Sala Polivalentă din Reșița s-a animat duminică, 17 decembrie, cu ocazia celui mai tare turneu de fotbal feminin din vestul țării.

Șase echipe și-au disputat întâietatea la cea de-a doua ediție a Cupei Laura Rus: ACS Banat Girls Reșița, Real Craiova, Atletic Drobeta Turnu Severin (Grupa A); CFR Timișoara, Fortuna Becicherecu Mic, Sporting Banat (Grupa B).

După o primă ediție, desfășurată anul trecut, tot pe 17 decembrie, la sala de sport din cartierul Nufărul din Bocșa (orașul natal al Laurei Rus), „Lala” a strâns laolaltă șase echipe de fotbal feminin, pentru o competiție a prieteniei și bucuriei. Bucuria de a juca fotbal.

Înaintea finalelor a avut loc un meci demonstrativ, cu echipe mixte, formate din jucătoare din naționala de fotbal feminin a României, jucători de futsal, foști jucători de fotbal din Reșița, dar și practicanți ai altor sporturi. Astfel, pe teren s-au aflat Laura Rus, Ștefania Vătafu (cea mai bună jucătoare de fotbal feminin din România în anul 2013), Adina Giurgiu, Robert Lupu (selecționerul naționalei de futsal), Vali Ciucur (fost component de bază al Milanului din Banat, așa cum era supranumită CSM Reșița în anii 90), Lucian Dobre (coordonatorul Centrului de copii și juniori din Valea Domanului) sau Viorel Lolea (președintele AJF Caraș-Severin).

Finala mică a fost fără istoric, CFR Timișoara s-a impus cu 12-0 în fața echipei Fortuna Becicherecu Mic. În finala mare, Real Craiova a învins la limită, cu 1-0, pe ACS Banat Girls Reșița, printr-un gol spectaculos marcat de Andreea Dumitru. Finala a fost reeditarea meciului de deschidere a competiției, decis la lovituri de departajare (3-2 în favoarea Craiovei), după ce în timpul regulamentar scorul a fost egal, 1-1. Real Craiova a câștigat pentru al doilea an consecutiv trofeul.

Vreau să le mulțumesc tuturor persoanelor care mi-au fost alături și m-au ajutat să fac posibilă cea de-a doua ediție a Cupei Laura Rus. Atât voi, cât și cei care nu au reușit să ajungă, mi-au arătat că a face ceva din suflet este atât de simplu și poate da un sentiment de libertate, fără a aștepta nimic înapoi, doar a oferi zâmbete sincere unor fete care practică acest frumos sport numit fotbal. Vreau să felicit toate echipele prezențe la acest turneu, au fost la înălțimea așteptată și m-au surprins plăcut prin jocul prestat azi! Vă mulțumesc frumos pentru fiecare zâmbet scos din suflet”, a susținut Laura Rus, una dintre componentele de bază ale naționalei de fotbal feminin a României.

La festivitatea de premiere a avut loc și o tombolă cu premii speciale, printre care o minge, un tricou de joc al lui Ovidiu Popescu, de la FCSB, un tricou de la Concordia Chiajna sau tricoul Laurei Rus, de la noua sa echipă din Cipru. Tombola a avut și o cauză umanitară, toți banii obținuți din vânzarea de bilete fiind destinați achitării sumei restante în urma operației suferite acum mai bine de două luni de jucătoarea Marinela Hasna, de la liderul Seriei a II-a din Liga a III-a, ACS Banat Girls Reșița.

Organizatorii au acordat și premii speciale, iar unul dintre ele a revenit unei reprezentante a gazdelor, sărbătorita zilei de 18 decembrie, Francesca Kovacs fiind desemnată cel mai bun portar al turneului. La fel ca la ediția inaugurală, premiul pentru cea mai tehnică jucătoare a fost câștigat tot de Roberta Dimulescu, de la Real Craiova.

Rezultate:

Grupa A
Banat Girls – Real Craiova 1-1 (2-3 după lovituri de departajare)
Banat Girls – Atletic Drobeta Turnu Severin 1-0
Real Craiova – Atletic Drobeta Turnu Severin 3-0

Grupa B
CFR Timișoara – Fortuna Becicherecu Mic 9-0
CFR Timișoara – Sporting Banat 9-1
Fortuna Becicherecu Mic – Sporting Banat 3-2

Meciul pentru locurile 5-6: Atletic Drobeta Turnu Severin – Sporting Banat 2-3

Semifinale
Real Craiova – Fortuna Becicherecu Mic 10-0
Banat Girls – CFR Timișoara 1-1 (4-2 după lovituri de departajare)

Finala mică: CFR Timișoara – Fortuna Becicherecu Mic 12-0

Finala mare: Real Craiova – ACS Banat Girls 1-0

Lotul echipei câștigătoare: Real Craiova (antrenor Adriana Rogojină): Roxana Rotaru, Roberta Dimulescu, Magdalena Drăgan, Nicoleta Lazăr, Mădălina Dobre, Andreea Dumitru, Amalia Bobîrneci, Georgiana Tudor, Sonia Erceanu, Cristina Vîlceanu.

Competiția a fost organizată de Laura Rus și ACS Banat Girls, cu sprijinul administrațiilor locale din Reșița și Bocșa, al Casei Orășenești de Cultură Bocșa, al Consiliului Județean, al Asociației Județene de Fotbal, DJST Caraș-Severin, dar și al Federației Române de Fotbal.