Echipa Fortuna Hjørring, campioana Danemarcei, joacă în această seară la Brescia, pe ”Stadio Mario Rigamonti”, într-o partidă contând pentru manșa întâi a optimilor de finală ale UEFA Women’s Champions League, returul fiind programat peste o săptămână la Hjørring.

Cu Florentina Olar-Spânu anunțată în echipa de start, Fortuna Hjørring e în căutarea revanșei. În urmă cu un an, în aceeași fază a competiției, campioana Italiei reușea să producă surpriza. După 1-0 acasă și 1-1 în Danemarca, Brescia mergea mai departe, în sferturile de finală!

„Au fost două meciuri ciudate. Mai ales în retur, când am ratat incredibil o mulțime de ocazii. Ne-au egalat exact înainte de prelungiri”, își amintește Florentina Olar, căpitanul naționalei României și al campioanei Danemarcei.

Cea mai bună jucătoare din Elitedivisionen în sezonul trecut nu a făcut deplasarea cu naționala României în Statele Unite ale Americii pentru cele două partide amicale în compania Campioanei Mondiale. Florentina speră însă că dacă tot a rămas în Europa, să se poată bucura de un rezultat bun la Brescia, unul în urma căruia Fortuna să ia o opțiune decisivă în privința calificării în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Din lotul Bresciei face parte și portarul Camelia Ceasar. Născută în România, crescută însă în Italia, Camelia a apărat în mai multe rânduri poarta campioanei Italiei în acest sezon.

Două românce delegate la Barcelona – Twente

Manşa tur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor a adus delegări atât pentru două brigăzi de arbitri din ţara noastră, una condusă de Teodora Albon şi alta de Cristina Dorcioman, cât şi pentru doi observatori români, care au fost repartizaţi la acelaşi meci.

Astfel, Roxana Berceanu va fi observator de joc, iar Irina Mârţ va fi observator de arbitri la duelul de la Barcelona, dintre echipa locală şi campioana Olandei, FC Twente. Meciul este programat de la ora 19:30, ora României, pe arena Mini Estadi din oraşul catalan.