Aventura echipei Banat Girls Reșița în Cupa României la fotbal feminin s-a încheiat duminică, 27 noiembrie, pe terenul sintetic din Valea Domanului. Neînvinse pe teren propriu în acest sezon, fetele din Banat au cedat în fața mult mai puternicei Fortuna Becicherecu Mic, în faza a doua a Cupei României.

Deși au venit în formulă restrânsă, fără câteva jucătoare de bază, oaspetele au fost superioare fetelor conduse de pe margine de Cosmin Șușman și de Liviu Tismănar. Fortuna Becicherecu Mic merge mai departe în Cupa României, după victoria de duminică, cu 4-1, din Valea Domanului. La prima participare în competiție, Banat Girls a jucat două tururi, învingând cu 8-1 pe Atletic Drobeta Turnu Severin, după care a cedat cu 1-4 în faza a doua, tot pe teren propriu, cu o echipă de Liga I, cu pretenții de promovare în eșalonul de elită. Din păcate pentru gazde, jocul a avut și alte urmări decât eliminarea din competiție, reaccidentarea căpitanului Florina Buha, care va face un RMN în decembrie (se pare că e o problemă mai veche la menisc), resimțindu-se și portarul Francesca Kovacs.

„Una m-a lovit în cap, alta m-a lovit în genunchi, am facut întindere la braț de la un plonjon (o intervenție spectaculoasă în repriza a doua – n.r.). Nu mai pot să ridic brațul, abia îl mișc, dar îmi revin eu”, a spus, zâmbind, Francesca Kovacs.

„În jocul de azi s-a văzut diferența de experiență, de valoare. Fetele de la Becicherec, pe care țin să le felicit, și-au pus în valoare experiența acumulată, e diferență între Liga I și Liga a II-a. Fetele noastre au dat totul pe teren și vreau să le felicit, nu am să le reproșez. Îmi pare rău că din nou avem accidentate și sunt foarte dezamăgit de arbitraj. S-a accidentat căpitanul nostru, Florina Buha, o problemă mai veche la genunchi, care a recidivat și este mai grav decât ne așteptam, e vorba și despre Elena Ruvilă, care de-abia joi a ieșit din spital, a stat zece zile în perfuzii. Nu mă așteptam la asemenea arbitraj, pentru că în prima repriză am fost net dezavantajați de arbitraj. Mai departe, le doresc baftă celor de la Becicherec și sper ca fetele noastre să-și revină, să facem un retur bun și să promovăm. Sper ca fetele accidentate să-și revină, le felicit pe toate jucătoarele pentru turul de campionat și pentru toate meciurile făcute până acum. De azi, fetele sunt în vacanță. Va urma un turneu de sală, la Bocșa, sponsorizat de Laura Rus, pe 18 decembrie. Ne așteaptă un retur greu, dar sunt sigur că fetele vor termina pe primele două locuri”, a spus antrenorul Cosmin Șușman.

„A fost un meci reușit, cu toate ca nu am câștigat astăzi. Noi am demonstrat că o echipă mică poate ține piept unei echipe de Liga I. Ne-a dezamăgit arbitrajul de astăzi, dar sperăm că la anul vom face o figură mai frumoasă”, a spus Denisa Burdan, componentă a echipei Banat Girls.

„Săptămâna trecută, când era programat inițial jocul, aveam mai multe fete disponibile, pentru că și-au programat să lucreze săptămâna asta. Dar cum meciul a fost amânat, am fost dat puțin peste cap, lipsindu-ne azi cinci fete din primul 11. A fost un lucru mai grav pentru mine, având în vedere accidentarea Adrianei Ghilea, în minutul 5, o jucătoare de bază, dar care a venit după o operație de o lună și am crezut că se poate să revină mai repede, dar de fapt nu a fost așa. După care, bineînțeles, accidentarea Claudiei Buză din repriza a doua m-a dat puțin peste cap, plus că am jucat cu portărița de rezervă în teren, Laura Bîtea. Practic, am jucat mult timp în inferioritate numerică, în zece, apoi în nouă jucătoare”, a spus antrenorul echipei Fortuna Becicherecu Mic, Florin Pădurean.

Fortuna Becicherecu Mic (foto) ocupă momentan locul secund în clasamentul Seriei a 2-a din Liga I, la egalitate de puncte (15), cu liderul Olimpia 2 Cluj (echipă care nu are drept de promovare), dar și cu echipele aflate pe locurile 3 și 4, Vasas 2 Femina Odorhei, respectiv Olimpic Star Cluj.

Banat Girls Reșița și-a încheiat parcursul în Cupa României, dar continuă în Liga a II-a, cu pretenții la promovarea în Liga I. La jumătatea întrecerii, fotbalistele antrenate de Daniel Amariei și Cosmin Șușman sunt pe locul al treilea, cu 15 puncte, după Atletic Onix Râmnicu Sărat (17 p.) și Piroș Security (16 p.).

ACS Banat Girls Reșița – Fortuna Becicherecu Mic 1-4 (1-2)
Marcatoare: Marinela Hasna (min. 9) / Cristina Linul (min. 7), Silvia Usain (min. 23), Eleni Christopoulou (min. 47 și 62).

ACS Banat Girls: Francesca Kovacs, Giorgiana Dabega, Florina Buha, Andreea Vicea, Daria Zglimbea, Miruna Apro, Denisa Burdan, Ruth Ana Dumitru, Marinela Hasna, Cristina Tismonar, Oana Gheorghe. Rezerve: Maria Popescu, Mădălina Gînju, Ruxandra Domokoș, Natalija Bozilovic, Manuela Jula. Antrenori: Cosmin Șușman, Liviu Tismănar.

Fortuna Becicherecu Mic: Romina Bărbosu, Deiana Vuicin, Oana Stoianov, Claudia Buză, Cristina Linul, Nicoleta Mândruț, Silvia Usain, Raluca Cornea, Adriana Ghilea, Eleni Xristopoulou, Laura Bîtea. Rezervă: Andreea Marincu. Antrenori: Florin Pădurean, Gelu Haidău.
A arbitrat Dorin Voina, asistat de Ioan Humița și Samuel Gruescu
Stadion: teren sintetic Valea Domanului..

Iată rezultatele înregistrate în faza a doua a Cupei României:

Piroș Security    – Juniorul Satu Mare 2-6
Olimpic Star Cluj – Olimpia 2 Cluj Napoca 2-1
Atletic Onix Râmnicu Sărat – Măgura 2012 Bacău 0-1
Universitatea Alexandria – Selena SN Constanța 4-1
Vasas 2 Femina Odorhei – Armonia Dolhești 6-2
Banat Girls Reșița – Fortuna Becicherecu Mic 1-4