Învinsă săptămâna trecută, în prima manșă disputată la Cluj, scor 0-1, campioana României a pierdut și returul cu puternica formație FC Rosengård, vicecampioana Suediei.

Olimpia a pierdut confruntarea de pe „Malmö Idrottsplats” din Malmö cu 0-4 (0-1). Pentru Rosengård, o „multinațională” pregătită de o antrenoare de doar 29 de ani, Eva Malin Sofia Levenstad, au înscris nemțoaica Anja Mittag (37), croata Iva Landeka (63), suedeza Hanna Folkesson (75) și islandeza Glódís Perla Viggósdóttir (90+2).

Iată echipa Olimpiei Cluj din meciul de la Malmö: Jillian McVicker – Melinda Nagy, Emily Victoria Richardson (77, Elena Răduc), Teodora Meluță, Adina Giurgiu – Beatrice Tărășilă (55, Mara Bâtea), Ioana Bortan (Cpt.) – Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu, Hannah Leinert – Cristina Carp (46, Alexandra Lunca). Antrenor: Mirel Albon

Rezerve neutilizate: Lavinia Boandă, Raluca Borodi, Oana Negrea

Din minutul 88, Olimpia a evoluat „în „zece”, după ce Andreea Voicu a primit al doilea „galben”

Camelia Ceasar a dat lovitura cu Brescia

Victorii la scor pentru multe dintre favorite, dar au fost și surprize în această primă fază eliminatorie a UEFA Women’s Champions League ediția 2017-2018.

Învinsă acasă cu 0-5, Medyk Konin, campioana Poloniei, la care evoluează românca Maria Ficzay, a pierdut și returul cu Olympique Lyon, campioana ultimelor 11 ediții in Ligue 1 și câștigătoarea ultimelor două ediții ale UEFA Women’s Champions League. Lyon a câștigat meciul disputat pe „Groupama Academy Stadium” din Décines-Charpieu cu scorul de 9-0.

Victorie clară din această fază a competiției îi aparține echipei VfL Wolfsburg. După 3-0 în deplasare, în prima manșă a duelului cu Atlético Madrid, campioana Germaniei a zdrobit campioana Spaniei cu 12-2!

Fără căpitanul Florentina Olar-Spânu, care e însărcinată, Fortuna Hjørring, vicecampioana Danemarcei, nu a putut trece de Fiorentina, scor final 0-0. În tur, Fiorentina a învins cu 2-1. Danemarca a pierdut ambele formații încă din faza 16-imilor. Campioana Brøndby, care remizase în tur, în Norvegia, 0-0 cu Lillestrøm, a pierdut pe teren propriu cu 1-3.

Ca și în alți ani, Brescia a furnizat o nouă surpriză. După 0-1 în tur cu Ajax Amsterdam, Brescia a învins cu 2-0 și merge mai departe. În poarta formației italiene a stat Camelia Ceasar, 19 ani, jucătoare de origine română.

Apollon Limassol, cu Laura Rus integralistă, a pierdut și manșa secundă a duelului cu Linköping, campioana Suediei, 0-3. Acum o săptămână, la Nicosia, Linköping câștigase cu 1-0.