Visul frumos al echipei de fotbal Fortuna Hjørring în actuala ediție a UEFA Women’s Champions League a luat sfârșit joi seară pe „Academy Stadium” din Manchester. După înfrângerea de pe teren propriu de acum o săptămnă, 0-1, campioana Danemarcei a cedat, cu același scor, și returul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor împotriva grupării engleze Manchester City.

Cu Florentina Olar-Spânu din primul minut, românca a fost, ca de obicei, căpitanul echipei, Fortuna Hjørring nu a putut întoarce rezultatul din prima manșă, deși a făcut un meci mult mai bun.

„Drumul nostru în Liga Campionilor s-a oprit în sferturile de finală… A fost însă o experiență minunată. Acestea sunt meciurile pentru care te antrenezi ani în șir. Sunt partidele în care întâlnești cele mai bune jucătoare din lume, e o satisfacție fără egal. Și partida retur de la Manchester a fost grea. City este o echipă puternică, foarte bine organizată. Știam că nu vom avea o misiune ușoară, dar, sincer, am crezut în șansa noastră până în ultima secundă. Am început foarte bine meciul, cu trei ocazii mari ratate, am avut și o lovitură de pedeapsă neacordată… Din păcate. Apoi Manchester a controlat jocul, dar chiar și așa ne-am creat ocazii de a marca. Și asta în condițiile în care trei dintre cele mai importante jucătoare ale echipei au lipsit în meciul de joi seară din diverse motive, accidentări, suspendări. Lucrul cel mai îmbucurător este acela că fetele care le-au înlocuit au făcut un meci bun”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florentina Olar-Spânu, căpitanul echipei Fortuna Hjørring.

Pentru echipa pregătită de Brian Sørensen perioada dificilă nu s-a încheiat odată cu eliminarea din Liga Campionilor. „Trebuie să ne concentrăm pe meciul cu rivalele de la Brøndby, de duminică, din deplasare. E returul din semifinalele Cupei Danemarcei! În tur, la noi acasă, a fost 1-1. Va fi infernal”, a mai spus Florentina Olar-Spânu. Fortuna Hjørring este campioana și deținătoarea Cupei în Danemarca.

Iată rezultatele complete din sferturile de finală ale UEFA Women’s Champions League:

Manchester City – Fortuna Hjørring 1-0 (în tur 1-0)
A marcat: Lucy Bronze (41)

FC Barcelona – Rosengård 2-0 (în tur 1-0)
Au marcat: Hermoso (52), Caldentey (90+4)

Lyon – Wolfsburg 0-1 (în tur 2-0)
A marcat: Hansen (82-pen.)

Paris Saint-Germain – FC Bayern München 4-0 (în tur 0-1)
Au marcat: Delie (4), Cristiane (12, 52), Cruz (42)

Iată și programul semifinalelor:
FC Barcelona – Paris Saint-Germain 22–23 Aprilie / 29–30 Aprile
Manchester City – Lyon 22–23 Aprilie / 29–30 Aprilie

Finala UEFA Women’s Champions League e programată la 1 iunie pe „Cardiff City Stadium” din Cardiff.