Sursa foto: ACS Dream Team București

Primele meciuri din faza grupelor Campionatului Național de Junioare U15 s-au disputat la finalul săptămânii trecute. 

Competiția a fost deschisă de confruntarea dintre Dream Team București și Astra Giurgiu, sâmbătă, 21 mai. Formația bucureșteană s-a impus categoric, scor 15-0. Maria Ivan, Maria Cristea și Eugenia Luca și-au trecut în cont câte un hat-trick, Phoebe Kohl a bifat o dublă, iar celelalte jucătoare care și-au trecut numele pe lista marcatoarelor au fost Greta Kohl, Debora Palița și Nina Assens.

Meciurile FC Viitorul Constanța vs ACS Activ Slobozia (Seria 3), AFC Botoșani vs Asociația Fotbal Club Măgura 2012 și CSM Pașcani  vs ACSM Politehnica Iași (ambele din Seria 7) nu s-au jucat conform programului.

Rezultate etapa 1:

Seria 2
ACS Fotbal Feminin Baia Mare
– CFR 1907 Cluj 19-0

Seria 3
Orizontul Tifești
– FC Voluntari 2-1

Seria 4
Dream Team București
– FC Astra 15-0

Seria 5
ACS Colțea 1920 Brașov – AFC Hermannstadt 3-7

Seria 6
Juventus Timișoara – Universitatea Craiova 1-2
ACS Campionii Fotbal Club Argeș – AFC UTA Arad 13-3

Au mai rămas de disputat în prima etapă:

Seria 1

3 iunie, ora 13:00
CSM Târgu Mureș – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

3 iunie, ora 18:00
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Vasas Femina Odorhei

Seria 2

25 mai, ora 18:00
Asociația Club Sportiv Daliana – Universitatea Olimpia Cluj

Seria 4

26 mai, ora 16:00
Dinamo – Chindia Târgoviște

Seria 5

27 mai, ora 18:00
ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura – Gaz Metan Mediaș

Programul etapei a doua:

Începând cu acest sezon, cluburile de Liga 1 de fotbal masculin participă în Campionatul Național de Junioare U15 cu o echipă de fete. La această categorie de vârstă, durata unui meci este de 70 min (35 minute/repriză + 15 minute pauză) și se joacă în format 11 v 11.

În actuala ediție de campionat participă 31 de echipe, dintre care 16 cluburi cu reprezentante în Liga 1 Masculin. Din cele 16 echipe, doar 5 au apelat la protocoale de colaborare cu alte echipe de fotbal feminin (FC Viitorul Constanța, FCSB, CFR 1907 Cluj, Chindia Târgoviște și Politehnica Iași), celelalte 11 optând pentru varianta de a-și forma propria secție de fotbal feminin în cadrul clubului.

Format competițional

  1. Faza grupelor: se joacă fiecare cu fiecare în serie, gazda fiind desemnată prin tragere la sorți. Se joacă un singur tur, câștigătoarele seriilor + cel mai bun loc 2 urmând a se califica în faza finală.

Criterii de departajare:
– numărul de puncte
– golaverajul
– golurile marcate în deplasare
– golurile marcate acasă
– cartonașe roșii/galbene

  1. Turneul final: Cele 8 echipe calificate în faza semifinalelor vor fi împărțite în două grupe a câte 4 echipe. Se joacă fiecare cu fiecare, echipele clasate pe primul loc urmând a disputa finala campionatului.