Saptamana fotbalului feminin din Romania, s-a incheiat Duminica la Alba Iulia cu victoria la scor a Olimpiei Cluj in finala Cupei Romaniei . Demoralizant pentru adversari, apreciat de suporteri, parcursul echipei clujene in  acest campionat a fost unul excelent. Victoriile la scor atat acasa cat si in deplasare au pus un baraj greu de trecut intre Cluj si restul tarii .

Finala Cupei Romaniei s-a inscris si ea in acelasi tipar, chiar daca in fata clujencelor statea acum vicecampioana Romaniei, echipa FCM Targu Mures. Practic a fost un duel intre Paraluta, portarul muresencelor si Olimpia Cluj . Jocul in linie al apararii muresence, usor de depasit  prin viteza liniei de atac si prin combinatiile de la mijloc s-a dovedit si de data aceasta falimentar . FCM  Targu Mures nu a reusit nici dupa trei ani sa  opreasca tavalugul clujean, Lunca & Co, reusind din nou sa aduca spectacolul in orasele  unde joaca Olimpia .

1

Marcatoarele partidei, Lunca 2, Voicu 2, Batea si Ciolacu sunt deja consacrate ca abonate la gol in meciurile cu FCM, insa de data aceasta, chiar in judetul de origine, Alexandra Lunca a castigat titlul de “Jucatoarea Finalei “, titlu decernat de Miodrag Belodedici .

Alaturi de Miodrag Belodedici, premierea a  fost realizata  din partea FRF, de catre Secretarul General, domnul Adalbert Kasai si de  doamna Liana Stoicescu .

Acest titlu aduce la Cluj si ultimul trofeu care mai putea fi castigat in ultimii trei ani in fotbalul feminin din Romania !

2

 

  • UEFA  a desemnat in cursul zilei de 7 Iunie, echipele gazda pentru grupele UEFA Champions League .Asa cum ne asteptam, in acest an Clujul va fi in centru atentiei, fiind ales drept oras gazda. Grupele se desfasoara in perioada 8- 14 August, stadionul Cluj-Arena fiind stadionul principal, iar pentru ultima zi se va opta ca unul din jocuri sa se dispute pe stadionul Clujana .

 

  • Fotbalul feminin in Romania a cunoscut o adevarata revigorare  in saptamana recent incheiata .

Peste 600 de sportive au jucat fotbal, iar doua dintre cele mai importante orase din Romania, Brasov si Alba Iulia au fost gazde .

La Brasov in perioada 3-6 Iunie a avut loc turneul final pentru clasele IX – XII, precum si turneul final pentru junioare U14 – scoli de fotbal feminin . De asemenea semifinalele Cupei Romaniei desfasurate in cuplaj au venit sa competeze prima parte a saptamanii .

A urmat apoi randul orasului Alba Iulia …10 judete inscrise in proiectul “ Promovarea fotbalului feminin la nivel national “ au disputat turneul final pentru clasele V – VIII, iar  Duminica pe stadionul CETATE a fost organizata  Finala Cupei Romaniei .

Poze si informatii de la aceste turnee puteti vizualiza pe pagina de facebook  FotbalFeminin.ro !

3

4

5
Sursa: www.olimpiacluj.ro