Vacanța s-a încheiat pentru jucătoarele de la „U” Olimpia Cluj, campioana României la fotbal. Ardelencele au revenit la antrenamente la începutul acestei săptămâni. Locul 1 în Liga 1 și calificată în optimile de finală al Cupei României, „U” Olimpia Cluj e hotărâtă să facă eventul în acest sezon, performanță reușită ultima oară în 2017.

Obiectivele rămân aceleași ca în fiecare sezon pentru U Olimpia Cluj, titlul de campioană, Cupa României și accederea în faza eliminatorie a UEFA Women’s Champions League, obiective realiste având în vedere blazonul echipei, lotul valoros și condițiile de care se bucură fetele”, a declarat Iulian Szekely, cel care, alături de jucătoarele Ioana Bortan și Maria Ficzay, se ocupă de destinele multiplei campioane a României.

În vârstă de 41 de ani, Iulian Szekely a luat loc pe banca echipei „U” Olimpia Cluj cu trei etape înainte de sfârșitul anului. Unul dintre cei mai vechi oameni ai campioanei Olimpia Cluj, alături de președintele Alin Cioban și de directorul-tehnic Mirel Albon, „fondatorii” grupării, Iulian Szekely a fost de-a lungul anilor preparator fizic, statistician, analist, sau masor!

Revederea de după vacanță a fost, ca de obicei, frumoasă. Am început și vom continua pregătirile la baza noastră de antrenament până la debutul în noul sezon, debut programat pe 28 februarie, atunci când se va disputa partida cu Independența Baia Mare din Cupa României. Dintre jucătoarele de bază a plecat Beatrice Tărășilă. Ea s-a întors acasă, la București. O jucătoare valoroasă, de echipă națională, care și-a încheiat evoluțiile în tricoul Olimpiei cu un gol, marcat în ultimul joc al anului în victoria, 3-0, cu Heniu Prundu Bârgăului. Avem un lot format din 23 de jucătoare, inclusiv un grup de fete născute în 2005, din pepiniera proprie, foarte talentate. Vorbeam de obiective, de campionat, de Cupă, de Liga Campionilor. Un alt obiectiv important al grupării noastre îl reprezintă creșterea și promovarea în continuare a jucătoarelor, capitol la care ”U” Olimpia Cluj a stat mereu foarte bine. Avem câteva jucătoare tinere împrumutate la Heniu Prundu Bârgăului, care, dacă vor dori, pot rămâne în continuare acolo. La echipa a doua avem de asemenea fete foarte talentate. Dacă vor avea oferte de împrumut din Liga I le vom lăsa să plece, pentru că așa ar crește mai mult și mai bine. Sunt în continuare în perioada de recuperare Mara Bâtea și Melinda Nagy, fete care au suferit foarte mult anul trecut din pricina unor accidentări foarte grave”, a mai adăugat Iulian Szekely.

Iată lotul echipei „U” Olimpia Cluj: 

Portari: Lavinia Boand, Sara Câmpean, Mădălina Ciorca

Fundași: Maria Ficzay, Teodora Meluță, Antonia Bratu, Vincze Noemi, Sonia Bumbar,  Anamaria Sălăgean, Simona Sigheartău, Nagy Melinda

Mijlocași: Ioana Bortan, Cristina Botojel, Mihaela Ciolacu, Roxana Mirea, Andreea Voicu, Andreea Pânzariu, Ioana Bălăceanu

Atacanți: Mara Bâtea, Florentina Iancu, Adina Borodi, Bede Carina, Varo Helga.


Articol de Adi Dobre