La trei săptămâni după revenirea din vacanţă, fetele de la Olimpia Cluj, campioanele României la fotbal, dispută în acest week-end primele meciuri de verificare.

Astfel, vineri, 22 iulie, de la ora 18.00, și duminică, 24 iulie, de la ora 10.00, Olimpia Cluj va da piept, pe terenul de la Baza Sportivă „Ardealul” din Someșeni, cu Steaua Roşie Belgrad (foto). "Aceste două meciuri sunt primele dintr-un lung șir de meciuri de pregătire pe care le vor avea jucătoarele clujence înainte de partidele din Polonia din cadrul UEFA Women’s Champions League", informează site-ul grupării ardelene.

"Sunt primele meciuri de verificare după câteva săptămâni de antrenamente. E important să vedem unde ne aflăm în acest moment cu pregătirea. La prima vedere, rezultatul nu pare să conteze, dar două victorii ar fi bune pentru moral. Ne aşteaptă o perioadă grea, cu meciuri, cu deplasări. Nu ne plângem însă! Trebuie să tragem tare, dacă vrem să facem performanţă, mai ales că avem câteva obiective importante în această toamnă, atât cu Olimpia, cât şi cu echipa naţională", a declarat, pentru www.frf.ro, Ştefania Vătafu, cea mai bună jucătoare a ţării în 2013 şi 2014.

"E un moment bun pentru a bifa primele două meciuri amicale din această perioadă de pregătire. Steaua Roşie e un adversar tare, care vine dintr-un campionat puternic. Ne aşteaptă o perioadă grea, dar dacă am intrat în horă, trebuie să jucăm! Vreau să trecem de grupe şi să accedem în fazele eliminatorii ale Champions League", a declarat și Mirel Albon.

Săptămâna viitoare, cele mai multe dintre titularele de la Olimpia vor merge cu naţionala României în Ungaria, la Balaton Cup. Pe 30 iulie, Olimpia se va reuni la Budapesta, iar a doua zi lotul pregătit de Mirel Albon va porni spre Graz, în Austria, unde Olimpia va dispta un alt meci amical, de la ora 16.00, cu Sturm.

Urmează, din 31 iulie, un cantonament la Mallnitz, în cadrul căruia Olimpia va disputa două partide de verificare în compania unor formaţii din Liga 1 austriacă. Pentru data de 7 august e stabilit deja un amical cu ŽNK Pomurje, acasă la câştigătoarea ultimelor cinci ediţii ale campionatului feminin de fotbal din Slovenia.

Pe 21 august, Olimpia Cluj va pleca în Polonia unde va disputa meciurile din cadrul Grupei a 4-a a UEFA Women’s Champions League.

Iată programul:
marți, 23 august, ora 11.00
OLIMPIA – Pärnu JK (Estonia)
joi, 25 august, ora 11.00
OLIMPIA – Breznica (Muntenegru)
duminică, 28 august, ora 17.00
Medyk Konin (Polonia) – OLIMPIA