Primul meci oficial al noii echipe de fotbal feminin Banat Girls Reșița s-a încheiat cu o victorie categorică, 8-1 cu Atletic Drobeta Turnu Severin, în faza I a Cupei României. Meciul disputat pe terenul sintetic din Valea Domanului a fost la discreția echipei Banat Girls, pregătită de Daniel Amariei și Cosmin Șușman, fotbalistele din Banat fiind net superioare adversarelor. Astfel, Banat Girls s-a calificat fără emoții în faza următoare a Cupei României.

”Mă bucur că am debutat cu o victorie categorică, că am făcut o prima impresie bună. A fost un meci frumos, cu multe ocazii de gol. Mă bucur că lumea a plecat satisfăcută de la stadion. Mulțumesc fetelor care și-au sacrificat vacanța de vară, au tras din greu în cele două cantonamente de pregătire și pe întreaga perioadă precompetițională. Mai avem mult de lucru, suntem la început de drum, ne așteaptă un parcurs destul de greu în cadrul Ligii a II-a. Sperăm să ne îndeplinim obiectivele și să facem o figură frumoasă încă din primul an. Vrem să mediatizăm fotbalul feminin atât pe plan local cât și județean. Vom începe selecțiile și prin școli și sperăm să atragem cât mai multe fete la echipă. Următorul meci îl vom avea pe 2 octombrie, tot pe stadionul Mircea Chivu, în fața echipei Venus Maramureș. Eu împreună cu colegul meu, profesorul Cosmin Șușman, ne declarăm mulțumiți de prestația fetelor după meciul din Cupa României”, a spus antrenorul echipei reșițene, profesorul Daniel Amariei.

BANAT GIRLS REŞIŢA – ATLETIC DROBETA TURNU SEVERIN 8-1 (4-0)
Denisa Burdan (12, 87), Marinela Hasna (14, 50, 58), Lavinia Erceanu (25 – autogol), Cristina Tismonar (28) Mădălina Gînju (81) / Loredana Sârbu (72)
ACS Banat Girls: Francesca Kovacs, Daria Zglimbea, Manuela Jula, Florina Buha, Elena Ruvila, Miruna Apro, Denisa Burdan, Ana Dumitru Ruth, Mădălina Gînju, Marinela Hasna. Cristina Tismonar. Rezerve: Maria Popescu, Adeline Baciu, Andreea Vicea, Ruxandra Domokos. Antrenori: Daniel Amariei, Cosmin Șușman.
Partida Banat Girls – Atletic Drobeta Turnu Severin a fost arbitrată de Dorin Voina, asistat de Ioan Humița și Alexandru Ilie.

Echipa reșițeană și-a amânat meciul din prima etapă a sezonului Ligii a II-a, pentru că pe 25 septembrie, selecționata AJF Caraș-Severin va participa la un meci internațional la Novi Sad, în Serbia.