”După ce am absolvit cursul UEFA – Certificate Footbal Manager și am realizat că nu e o glumă să susținem un club de fotbal, am hotărât că trebuie să facem ceva serios prin care să putem susține echipa de fete și totodată să ne și promovăm cât mai bine. Astfel a luat naștere ”B.G. Storia del Calcio (Banat Girls – Poveste de Fotbal)”, povestește Daniel Surdu, președintele ACS Banat Girls Reșița.

”Ținând cont de faptul că în al doilea an de la înființare am promovat în liga a II-a națională de Fotbal Feminin cu eforturi materiale proprii extraordinare, trebuia să începem să ne gândim mai bine la viitor și la un loc al fetelor unde familia Banat Girls să se poată simți acasă. Barul și Grădina de vară – B.G. Storia del Calcio a pornit de la dorința noastră, a celor care ne ocupăm de managementul echipei, de a face ceva pentru a opri migrația jucătoarelor, pentru a oferi fetelor o stabilitate și un loc de muncă cu un program flexibil pentru a putea participa și la antrenamente sau în weekend-uri să putem pleca în deplasări la meciuri. E greu să găsești așa job-uri, așa că singura variantă era să le creem noi. Nu cred că profitul este lucrul care contează cel mai mult în acest proiect, cel mai important este să facem performanță în continuare și să reușim ca acest Club să se autofinanțeze. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că tot timpul se găsesc soluții prin ele – pentru ele”, completează președintele.

Toate angajatele de la Storia del Calcio au urmat cursul pentru UEFA Leader Grassroots demonstrând că joaca a devenit pasiune. Ideea de a porni acest business este și pentru a pregăti After School care se va realiza în viitorul apropiat, o locație specială pentru viitoarele fotbaliste.
Trebuie să ne creăm o bază de selecție dintr-o echipă de junioare U15 și dorim să atragem cât mai multe fetițe spre acest sport. Dorim să oferim tuturor celor care se înscriu la acest After Scool un prânz sănătos, mișcare și un mediu cât mai vesel și distractiv. Nu mai dorim ca după-masa fetițelor să fie cu tableta în mână… sportul și alimentația sunt cele mai importante pentru o bună creștere a copiilor!”, spune Daniel Amariei – antrenorul echipei Banat Girls.
 

Una dintre susținătoarele echipei din Reșița a fost și jucătoarea internațională, Laura Rus, care și-a lăsat amprenta asupra locației prin tricourile dăruite echipei.