Etapa a IV-a Play-Out-ului Superligii naționale de fotbal feminin a rezervat returul disputei cu „Fair-Play” București (etapa a III-a a fost amânată până duminica 15 mai). Pentru a rămâne pe locul 6 și a evita astfel focul barajului, jucătoarele din Baia Mare aveau nevoie de o victorie în lupta directă cu bucureștencele.

Astfel, marți, 3 mai, cei prezenți pe stadionul „Viorel Mateianu” din Baia Mare au putut lua privi un meci de fotbal spectaculos, cu multe goluri, dar mai ales cu multe ratări, printre care unele totuși de neînțeles.

Jucătoarele echipei gazde au resimțit puternic lipsa antrenoarei Irina Codrea, aceasta fiind operată în cursul săptămânii trecute. Pe de altă parte, Alexandra Marian, Raluca Pteanc, Daiana Burde accidentate, Ana Mateșan la serviciu iar Laura Desmerean suspendata, au rărit considerabil lotul echipei din Baia Mare. Motive pentru care s-a putut identifica o stare generală de agitație și lipsă de concentrare a jucătoarelor echipei gazde.

Oaspetele, și ele lipsite de aportul unor sportive cu probleme de disciplina, au fost de asemenea departe de valoarea arătată în campionatul regular. Antrenorul bucureștencelor, Ioan Bărbăcioru, a încercat să surprindă cu o poziționare avansată până la linia de centru, cu pasul la ofsaid, dejucat însă de atacul băimărean.

Pe parcursul întregului joc au fost câteva situații în care Dariana Indrei, Diana Pop, Diana Grecu sau Alexandra Buftea au plecat de la linia de centru și au rămas singure, față în față cu portarul Alina Tălpășan, dar de fiecare dată au luat la țintă apărătoarea buturilor, astfel că devenise un concurs cine ratează mai incredibil ocaziile de joc.

Totuși, scorul a fost deschis rapid, după 12 minute, de jucătoarea din Baia Mare, Andreea Pop, cu un șut cu stângul de la 20 m central în urma unui corner. Dariana Indrei a majorat avantajul printr-un gol marcat dintr-o lovitură liberă de la 16 metri. Cu toate că Carolina Solonca a redus scorul în urma unei incursiuni personale în partea stânga a atacului bucureștean, băimărencele au mai reușit două goluri în urma acțiunilor finalizate de Diana Pop și Diana Grecu. Până la pauză scorul devenise 5-2 pentru „domnițe”, Marta David reușind al cincilea gol al partidei.

În repriza secundă, băimărencele, conduse din teren de căpitanul Florica Codrea, au dublat numărul de goluri.
„Fair Play” a mai micșorat diferența de pe tabela de marcaj, la 5-3, după ce Valentina Petre după o lovitură de la 11m executată în bară de Alexandra Gheorghiu.

Pentru Baia Mare au mai înscris în repriza a doua: Dariana Indrei, Ligia Muntean, Marta David și Alexandra Buftea (două goluri).

Echipele de start:
CS „AS Independenta” Baia Mare: 30. Szőke Nagy Krisztina, 18. Hohman Amalia, 4. Codrea Florica (cap.), 2. Zsiga Alexandra, 16. David Marta , 5. Pop Diana, 7. Câmpan Crina, 15. Pop Andreea, 14. Grecu Diana, 10. Indrei Dariana, 9. Buftea Alexandra.
Au mai jucat: 13. Muntean Ligia, 3. Rebeca Mariș. Antrenor: Irina Codrea

AFC „Fair-Play” București: 1. Tălpășanu Alina, 2. Podgoreanu Simina, 3. Petre Valentina, 4. Mihai Mădălina, 5. Stefan Florentina, 6. Ilie Claudia, 7. Gheorghiu Alexandra, 8. Stoica Alexandra, 9. Neacșu Daniela, 15. Dan Lăcrimioara, 11. Solonca Carolina.
A mai jucat: 13. Sârbu Daniela. Antrenor: Ion Bărbăcioru

Brigada de arbitri a fost formată din: Necrici Răzvan, Lucaci Cristian Nicolae, Tarba Gheorghe Vasile, toți trei din Baia Mare