Deși ecourile ce au urmat meciurilor etapei 5 din Liga 1 feminin încă se mai fac auzite, fetele sunt puse din nou pe fapte mari! Duminică, 11 octombrie, sunt programate partidele rundei cu numărul 6.

După ce s-a impus în derby-ul de la mijlocul acestei săptămâni cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, scor 3-1, campioana „U” Olimpia Cluj țintește a șasea victorie din tot atâtea partide în actualul sezon.

Cele două victorii cu principalele contractandidate la lupta pentru locul 1 ne fac să fim optimiști în abordarea campaniei pentru Champions League. Știm valoarea lotului și cele două partide au confirmat acest lucru, însă dincolo de acest aspect ne încântă atât pe noi suporterii, dar în special pe jucătoarele noastre, noua filozofie de joc și de abordare a partidelor, implementată de antrenorii Iulian Szekely și Daniel Sima”, notează site-ul oficial al campioanei României.

Ardelencele joacă în această rundă la Reșița cu nou-promovata Banat Girls. După un început greu de sezon, trei înfrângeri consecutive și un golaveraj de 1 la 12, bănățencele și-au intrat în mână! Banat Girls a bifat două succese în ultimele două etape, 3-1 cu Baia Mare pe teren propriu și 1-0, în deplasare, cu Selena ȘN Constanța.

Chiar dacă am început campionatul mai greu, cu ghilimelele de rigoare, și prima etapa ne-a dat bătăi de cap, ne-am reacomodat cu jocurile și cu ceea ce înseamnă fotbalul după pauza cauzată de pandemie. Pentru noi este o săptămâna încărcată, cu 3 meciuri. După primele cinci etape avem maximum de puncte. Muncim zi de zi și asta se vede de la meci la meci. Chiar dacă avem atâtea titluri, dorința și motivația noastră sunt mult mai mari anul acesta. Suntem înconjurate de oameni cu pofta de performață”, a spus Mihaela Ciolacu, om de bază atât la Olimpia, cât și la echipa națională a României.

„Trebuie să ne revenim”

Învinsă surprinzător miercuri la Baia Mare, aceasta fiind a doua înfrângere în actualul sezon, Heniu Prundu Bârgăului primește vizita formației Universitatea Galați, revelația sezonului trecut. Partida e considerată ca fiind una dintre cele mai interesante ale rundei.

Trebuie să ne revenim după dușul rece de la Baia Mare, chiar dacă ne așteaptă un meci infernal. Nu avem voie să mai facem pași greșiți dacă vrem să ne atingem obiectivele în acest sezon. O victorie ar mai șterge cu buretele prestația dezamăgitoare de la mijlocul acestei săptămâni”, a spus Călin Svoboda, antrenorul echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Fortuna Becicherecu Mic și-a revenit după eșecul din etapa 4 de pe teren propriu cu „U” Olimpia Cluj, 0-4, și miercuri s-a răzbunat pe nou-promovata Carmen București, 3-0 în deplasare. În această rundă, Fortuna primește vizita echipei Fair Play, care nu a contabilizat niciun punct în actuala stagiune.

Tot fără puncte e și Selena ȘN Constanța, care vineri joacă la Baia Mare, în cea mai lungă deplasare a sezonului!

La Odorheiu Secuiesc se vor confrunta două formații care au pierdut în ultima etapă. Vasas e văzută de specialiști drept favorită în duelul cu nou-promovata Carmen, deși bucureștencele au arătat că au potențial și au contabilizat până acum nouă puncte.

Partida dintre Universitatea Alexandria și Piroș Security Arad a fost amânată, în urma apariției unor cazuri pozitive de COVID-19! Aceasta va fi reprogramată la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Programul etapei a 6-a din Liga 1 feminin: 

duminică, 11 octombrie, ora 11.00
Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Galați
Fortuna Becicherecu Mic – Fair Play București
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Carmen București
Banat Girls Reșița – Universitatea Olimpia Cluj
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Selena ȘN Constanța