Pe 15 și 16 septembrie urmează să se joace etapa cu numărul 3 din SuperLiga Feminină! Se anunță 2 meciuri transmise live, un derby al nou promovatelor și mulă acțiune pentru primul eșalon fotbalistic feminin!

Meciurile transmise în acest weekend sunt:

  • vineri, 15 septembrie, 13:00: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – Farul Constanța – live pe FRF TV
  • sâmbătă, 16 septembrie, 12:00: Universitatea Cluj – FK Csikszereda – live pe PRO ARENA

Politehnica Timișoara – CSM Alexandria

Jocul dintre Politehnica Timișoara și CSM Alexandria s-a jucat în avans, pe data de 8 septembrie, de la ora 10:00, la stadionul Știința din Timișoara. Rezultat final al meciului a fost de 6-0, golurile fiind înscrise de: Dimitra Ivanova (2), Andreea Șepețan (2), Nikoleta Kurja și Roxana Mirea.

Partida a putut fi văzută LIVE pe canalul oficial de YouTube al Politehnicii Timișoara, iar rezumatul pe FRF TV.

„Sunt foarte bucuros că începem să arătăm ceea ce vrem să jucăm, modelul nostru de joc începe să dea roade.”

„Un meci bun astăzi, o victorie concludentă, scorul spune ce s-a întâmplat azi în teren. Sunt foarte bucuros că începem să arătăm ceea ce vrem să jucăm, modelul nostru de joc începe să dea roade. Începem să le integrăm din ce în ce mai mult pe jucătoarele nou venite care, din păcate pentru noi, au venit destul de târziu în timpul perioadei de pregătire, au reintrat deja și dintre jucătoarele accidentate. Sunt multe lucruri pozitive pentru astăzi.

Urmează o perioadă de pauză în care avem timp și sper să reușim să punem multe lucruri la punct, atât individual – jucătoare care sunt în urmă cu pregătirea fizică, cât și ca joc de echipă, deși ne va fi greu pentru că vor fi acele zile în care multe jucătoare de la noi vor fi plecate la loturile naționale. Însă, săptămâna viitoare putem să lucrăm cu toată lumea și sper să punem aceste lucruri la punct, cât se poate de bine, pentru că urmează o serie de meciuri grele cu adversar puternici, care s-au întărit foarte tare în această vară și cu care ne batem direct pentru calificarea în play-off.

Exact ca și la meciul cu Miercurea Ciuc, cred că sunt trei puncte foarte importante. Sper ca multele ocazii avute azi să le dea încredere în continuare fetelor, să conștientizeze că suntem pe un drum foarte bun și că putem să construim o echipă frumoasă care să aibă un cuvânt important de spus în economia campionatului” a declarat managerul tehnic al Politehnicii Timișoara, Mirel Albon.

„Putem dovedi împreună cine suntem noi.”

Claudia Pană, jucătoare a CSM Alexandria, a declarat: „Am început partida de la Timișoara destul de bine, dar au fost greșeli din care trebuie să învățăm, pentru a nu le mai repeta pe viitor. Ne demoralizăm extrem de repede. Trebuie înțeles că nu mai avem echipa pe care o aveam, e nevoie de răbdare și multă muncă. Traversăm o perioadă grea, e dureros, însă nu avem de gând să renunțăm, am încredere că putem dovedi împreună cine suntem noi.”

Derby-ul nou promovatelor se vede live pe FRF TV! CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – Farul Constanța

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și Farul Constanța sunt echipele nou promovate în primul eșalon fotbalistic. Pe parcursul verii, cele două s-au concetrat pe întârirea lotului, aducând jucătoare atât din țară, cât și din străinătate. Până acum ambele formații au bifat victorii în parcursul din SuperLiga Feminină!

Meciul poate fi urmărit LIVE pe FRF TV!

„Îi asigur pe suporterii noștri că vom da maximum în acest meci și îi așteptăm în tribune!”

Giorgiana Vasile, venită în această vară la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a declarat: „Tratăm cu maximă seriozitate toate meciurile din acest sezon, atât cele din campionat cât și cele din Cupa României. Întotdeauna, concentrarea și pregătirea la maximum vizează următoarea partidă. Avem jucătoare bine pregătite din toate punctele de vedere, forța grupului fiind unul dintre atuu-rile noastre.

Îmi doresc ca vineri, cu Farul să avem un meci frumos, la finalul căruia cele 3 puncte puse în joc să rămână acasă!

Pentru dezvoltarea fotbalului feminin este îmbucurător faptul că majoritatea echipelor și-au construit loturi puternice, „bătălia” pentru primele locuri fiind mult mai strânsă în acest an.

Antrenorul Călin Svoboda: „Ne așteaptă un meci dificil, în care echipa care va greși mai putin va avea câștig de cauză. Am încredere în jucătoare, am pregătit meciul foarte bine și sperăm să continuăm parcursul bun de până acum. Îi asigur pe suporterii noștri că vom da maximum în acest meci și îi așteptăm în tribune!

„Sperăm să punem în practică tot ceea ce am acumulat până acum: informații și pregătire.”

„Ne-am pregătit aceste doua săptămâni foarte bine, ne este dor de a juca un meci oficial, mergem la Bistrița cu o dorința mare de a câștiga și de a ne bucura de fotbal. Fiecare meci trebuie luat in serios, asta ne va tine concentrate pe ceea ce noi ne dorim sa facem in teren” a declarat Laura Rus, atacant al formației Farul Constanța.

„Suntem nerăbdători să jucăm meciul cu Bistrița, ne-am pregătit foarte bine în toată perioada asta, sperăm să punem în practică tot ceea ce am acumulat până acum: informații și pregătire. Tratăm meciul cu seriozitate având încredere în grupul nostru omogen.” a declarat Raluca Sârghe-Simeș, antrenoarea echipei Farul Constanța.

ACS Banat Girls – ACS Tg. Mureş 1898 – MSE 1898

Veterane ale competiției, ACS Banat Girls și ACS Tg. Mureș 1898 au fost colege de campionat și sezonul trecut. Formația din Comloșu Mare reușea atunci să se califice în play-off, terminând pe poziția a cincea, în timp ce ACS Tg. Mureș 1898 se clasa pe locul al doilea al play-out-ului.

„Cu ambiție și echipa unită, suntem convinse că putem aduce o victorie acasă.”

Nicol Dincă-Vuia, jucătoarea celor de la ACS Banat Girls, a declarat: „Am avut o perioadă de două săptămâni în care ne-am antrenat intens pentru acest meci. Cu toții știm că weekend-ul trecut nu am avut un meci oficial, dar asta nu înseamnă că am stat degeaba. Ne-am dedicat timpul antrenamentelor pentru a ne îmbunătăți și pentru a ne alinia strategiilor noastre.

Fiecare jucătoare a depus eforturi considerabile pentru a ajunge în forma maximă și pentru a fi pregătite pentru provocarea de sâmbătă cu ACS Tg. Mureș 1898. Fotbalul este despre pasiune și determinare, iar asta vom aduce pe teren în fiecare minut al acestui meci. Vrem să oferim suporterilor noștri un spectacol frumos și să facem totul pentru a câștiga acest joc. Cu ambiție și echipa unită, suntem convinse că putem aduce o victorie acasă.

Sâmbătă, vom intra pe teren cu încredere și cu gândul la victorie. Hai Banat Girls!”

„Suntem motivate de un rezultat pozitiv.”

Mădălina Grecu, portarul celor de la ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Meciul de sâmbătă va fii unul important pentru noi, îmi doresc să avem o prestație bună și să jucam de la egal la egal cu fetele de la Banat. Ne am antrentrenat bine în pauza competițională și suntem motivate în a realiza un rezultat pozitiv.”

Antrenorul secund al ACS Tg. Mureș 1898, Mihàly Sàndor, a declarat: Vom avea un meci foarte greu, cu o echipă bună care s-a întărit considerabil față de sezonul trecut. Chiar dacă ambele echipe au 0 puncte, consider că gazdele pornesc cu prima șansă și au presiunea victoriei. Noi suntem o echipă tânără în construcție. Cu ACS Banat Girls tot timpul am avut meciuri interesante, cu multe goluri, orgolii, dăruire. Cu siguranță ne vom juca șansa și vom munci pentru un rezultat bun.”

Universitatea Cluj – FK Csikszereda

Prezente amândouă în play-off-ul sezonului trecut, FK Csikszereda urmează să întâlnească Universitatea Cluj în deplasare la Alba-Iulia! Meciul se va juca pe stadionul „Cetate” din Alba-Iulia. Clujencele au avut parte de o săptămână mai liniștită după ce săptămâna trecută au bifat calificarea în runda 2 a UEFA Women’s Champions League.

„După participarea în Runda 1 din Champions League așteptăm cu nerăbdare să evoluăm și în campionatul intern. Știm că va fi un meci intens, dar suntem pregătite să câștigăm. Fiecare meci, indiferent de adversar va fi tratata exemplar de echipă noastră. Așteptăm și sâmbătă publicul să fie prezent la meci să ne susțină.a declarat Simona Sigheartău.

„Sunt foarte încântată să joc primul meu meci oficial în SuperLiga Feminină. Venim după o calificare istorică în Champions League și ne simțim foarte puternice așa că dorim să fructificam acest moment și să invingem sâmbătă.” a declarat Delaney Lindahl.

„Ne reîntoarcem la Alba Iulia cu un singur gând , și anume victoria !

Suntem o echipă unită , suntem dornice de afirmare, știm cât am muncit și ne dorim să facem o figură frumoasă și anul acesta in campionat!” a declarat Maria Stamate.

„Sâmbătă ne așteaptă un meci cu o echipa bună din campionat, fapt ce trebuie să ne facă să fim concentrate, să ne facem jocul și să câștigăm, pentru a avea un parcurs cât mai bun în campionat. Am încredere în echipă și cred că o sa reușim acest lucru.” a declarat Adina Borodi.

Echipa FK Csikszereda a declarat: „În primul rând vrem să felicităm echipa U Olimpia Cluj pentru calificarea în runda 2 în UEFA WOMEN’S CHAMPION LEAGUE și le urăm un parcurs cât mai lung în această competiție.

Referitor la meciul de sâmbătă, suntem conștienți că echipa noastră nu pornește cu prima șansă, dar vrem să jucăm o partidă bună, cum de altfel au fost meciurile noastre contra echipei din Cluj în ultima perioadă.

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!