Garnitura feminină a prim-divizionarei de fotbal CFR Timișoara ar fi avut oricum o misiune ca și imposibilă pe terenul secund clasatei în Superliga națională, AS FC ASA 2013 Târgu Mureș, îngreunată astăzi, la reluarea campionatului, de povara celor nu mai puțin de 6 depunctări suferite de alb-vișinii dinaintea Crăciunului și până săptămâna aceasta, pe seama unor litigii cu 3 dintre componente.

A treia la finele celor 10 etape programate în toamnă, gruparea bănățeană a ajuns să abordeze această primă rundă din 2015 respectiv a patra din retur, marcând mijlocul jumătății secunde a sezonului regulat, de pe penultima poziție, cu numai 4 puncte în cont, față de cele 18 agonisite în teren. În contrast, ASA Târgu Mureș hibernase a doua, dar la egalitate de puncte cu campioana en-titre Olimpia U.T. Cluj, adică mai aproape ca niciodată în ultimele sezoane de multipla deținătoare a titlului național, golaverajul gazdelor indicând o medie de peste 6 goluri marcate pe meci dar și de sub un gol încasat.

În aceste condiții, CFR putea spera doar la un handicap cât mai onorabil pe terenul vicecampioanei naționale în precedentele 4 ediții, în care pierdea de fiecare dată finala Cupei României în fața aceleiași campioane din Cluj. Grupare de sub Feleac preluând în 2011 sceptrul puterii de la târg-mureșence, campioane ale țării dar și învingătoare în finala din 2010 a Cupei României, 4-0 cu CFF Clujana.

Nici palmaresul recent nu era cel mai favorabil sportivelor din preajma Gării de Nord, învinse la precedenta vizită de campionat pe Someș cu 5-1, în faza play-off a sezonului trecut, pe 10 mai 2014, iar mai apoi de două ori pe malurile Begăi, cu același 1-3, atât în același play-off cât și în turul actualei ediții. De fapt, CFR și ASA făceau rocadă după play-off-ul sezonului precedent, început de timișorence pe 3 și de ardelence pe 4 și încheiat cu târg-mureșencele în calitate de vicecampioane iar cu ”vișiniile” luându-le locul.

Mai mult, actualul campionat se distinge prin faptul că ASA, o singură dată învinsă, în chiar prima rundă, 5-0 la Cluj, pe 7 septembrie, a mai risipit apoi numai două puncte, în 17 noiembrie, 1-1 acasă cu liderul Olimpia U.T.

În acest întreg context trebuie plasată deplasarea de astăzi a ceferistelor, pentru primul lor meci oficial după aproape 3 luni, mai exact de la eliminarea cu 6-0 din optimile Cupei României, pe terenul echipei secunde a campioanei Olimpia U.T. Cluj, în 3 decembrie, pe când ASA avansa din nou în sferturile întrecerii K.O.

Gazdele s-au impus astăzi de la ora 11 cu 3-0 (1-0), la finele unui meci în care ”fetele s-au apărat foarte bine, ținând piept în limitele puterilor noastre fizice! Acolo s-a făcut diferența”, după cum a spus antrenorul Florin Bugar.

CFR a jucat în alcătuirea Mihaela Durlă – Ramona Novotni – care a ieșit accidentată (55, Denisa Blidar), Mihaela Molnar, Larisa Sîrbovan, Florina Abrudan, Denisa Heisu, Lidia Șuvet, Ozana Ababei, Claudia Bistrian, Manuela Voica (80, Anemarie Bunceanu), Loredana Sas. Portarul Durlă a apărat excelent.

De mâine, portarul Părăluță precum și atacanții Gorea și Sinka, toate de la târg-mureșence, respectivLarisa Sîrbovan și Alexandra Lunca, din avanposturile ceferistelor, se prezintă în cadrul lotului de 20 de fotbaliste ale reprezentativei de senioare a României, selecționerul Mirel Albon pregătindu-le, alături și de 11 sportive de la campioanele clujene, pentru turneul cu 12 formații Istria Cup 2015, în cadrul căruia ”tricolorele” vor juca pe 4, 6 și 9 martie cu gazda Croația, Irlanda de Nord și Polonia la Rovinj, Porec și Umag.

CFR este în pericol de a nu mai disputa proximul meci din calendar, programat pe 22 martie acasă cu campioana din Cluj, în antepenultima etapă, după care ar mai avea două apariții, la Brazi și acasă cu nou-promovata din Alexandria, în 11 aprilie.

Până atunci însă, și alte acțiuni ale loturilor naționale feminine, implicând mai mulți sufletiști de la CFR Timișoara, și anume pe selecționerul reprezentativei U19, antrenorul de echipă de club Florin Bugar, respectiv tinere precum Șuvet, Heisu sau Bistrian.

 

Sursa : www.sporttim.ro