Foto: FIFA.com

Duminică seara, s-a disputat la Lyon, pe arena “Stade de Lumières”, finala Campionatul Mondial la fotbal feminin, partida dintre Statele Unite ale Americii și Olanda. Americancele s-au impus cu 2-0 și au obținut astfel al patrulea titlu mondial din istorie.

Meciul s-a disputat cu casa închisă, 57.900 de spectatori au fost în tribune la ultimul act al întrecerii. Echipa națională a Statelor Unite s-a impus cu 2-0, golurile fiind reușite de Megan Rapinoe, din penalty, și Rose Lavelle. Astfel, americancele au păstrat trofeul obținut în 2015. Celelalte două ediții câștigate au fost în 1991 și 1999.

Jucătoarele au fost felicitate imediat după meci de actualul președinte al Americii, Donald Trump, și de fostul președinte, Barack Obama. “Felicitări echipei naționale feminine de fotbal a Statelor Unite pentru câștigarea campionatului mondial! O performanță mare! America e mândră de voi toate!” a fost mesajul lui Trump pe Twitter. În vreme ce Obama a postat: “Da! Patru trofee! Din nou! Felicitări pentru recordul doborât, echipa națională de fotbal feminin, o echipă incredibilă care mereu se autodepășește și care ne face și pe noi să ne dorim să fim mai buni. Iubesc această echipă! O națiune, o echipă!”.