fotbal feminin la startAnul trecut a început proiectul – aprobat de FRF și UEFA – de dezvoltare a fotbalului feminin din România, iar județul Alba a reușit să obțină rezultate remarcabile, după acțiunile organizate! Din 24 martie 2014, începe etapa înscrierilor on-line pe site-ul www.fotbalfeminin.ro  pentru anul II de program … așa că … să trecem la fapte! Pentru că ne obligă poziția de lider și de campioană la clasele V-VIII, obținută în primul an!

Proiectul de promovare și dezvoltare a fotbalului feminin din România, conceput pentru perioada 2013-2016, aprobat de Federația Română de Fotbal și de UEFA, care și alocă o sumă anuală pentru derulare, a ajuns la anul II de implementare. Conform datelor statistice și rezultatelor obținute în primul an, de Municipiul București și de județele implicate (Alba, Arad, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Mureș, Maramureș, Satu Mare, Teleorman), s-a hotărât ca în al doilea an pe lângă alte 9 județe noi nominalizate (Argeș, Bacău, Buzău, Caraș-Severin, Gorj, Hargita, Mehedinți, Timiș, Vrancea) să participe și primele 3 județe care au avut cea mai bună implicare în anul 2013 … adică Alba, Teleorman și Maramureș! !

Ca să și amintim ce s-a întâmplat anul trecut în județul Alba, trebuie să spunem de la început că am reușit cea mai bună cifră ca și înscriere on-line: 388 de fete înscrise – vezi AICI fotografiile (individual, cu echipa clasei sau cu echipa școlii, conform regulamentului), fiind urmați de județul Teleorman cu 343 de fete înscrise și de județul Maramureș cu 298 de fete înscrise! Pe de altă parte, județul Alba a avut onoarea de a organiza în ”săptămăna fotbalului feminin – prima săptămână din luna iunie 2013”, trei evenimente majore: turneul final ONSS, clasele IX-XII pentru fotbal feminin (desfășurat la Sebeș în 6-9 iunie, cu participarea a 8 echipe), turneul final interjudețean, pentru clasele V-VIII, din programul de dezvoltare a fotbalului feminin (la Alba Iulia în perioada 7-9 iunie), respectiv finala Cupei României la fotbal feminin – vezi AICI – disputată între OLIMPIA CFF Cluj-Napoca și FCM Târgu Mureș, pe Stadionul Cetate din Alba Iulia în 9 iunie 2013.

Echipele care au reprezentat județul nostru au obținut titlurile de campioană (selecționata județeană de clasele V-VIII – vezi AICI) și de vicecampioană națională ONSS la licee (Colegiul Național ”Avram Iancu” Câmpeni – vezi AICI), iar Loredana POPA din selecționata claselor V-VIII a reușit, după turneul interjudețean organizat în primul an de proiect – desemnată golgeter și jucătoarea turneului, să devină nu doar jucătoare legitimată la OLIMPIA CFF Cluj-Napoca, dar și componentă a lotului național de fotbal feminin U-15 a României – vezi AICI!

Vorba multă, sărăcia omului … așa că să trecem din nou la fapte, de luni – 24 martie 2014! 

Sursa: ajfalba.ro