Portarul naționalei feminine s-a accidentat la unul dintre antrenamentele desfășurate în cantonamentul de pregătire din Turcia de tricolore, la începutul lunii martie.

La revenirea în Spania, Andreea a efectuat o serie de analize și un RMN care au arătat că accidentarea suferită la cot în septembrie anul trecut a recidivat, de data aceasta mai grav. Diagnosticul a fost ruptură de ligament completă la cot, accidentare care necesită operație.

După analizele efectuate, urma să mă programez la operație, însă din cauza evoluției pandemiei cu virusul COVID-19, mi-au recomandat să mai amân operația, deoarece nu necesita o intervenție imediată. În această perioadă am stat cuminte în casă, mi-am făcut antrenamentele fără a forța mâna, iar zilele trecute am fost anunțată să merg la analize pentru a mă pregăti de operație. Rezultatele analizelor au fost foarte bune, iar mâine după-amiază (n.r. 7 mai 2020) sunt programată la operația de înlocuire a ligamentului la o clinică din Valencia”, ne-a povestit Andreea.

Sunt foarte optimistă și nerăbdătoare să mă operez, ca să mă pot concentra după aceea pe recuperare. Vreau să fac totul cum trebuie, ca să nu mai recidiveze accidentarea. În mod normal, perioada de recuperare după o astfel de operație este undeva la 3-4 luni, dar depinde foarte mult de organism. Eu mi-aș dori ca la finalul lunii august să reiau pregătirea cu echipa, dar vom vedea cu decurg lucrurile”, a încheiat pe un ton pozitiv goalkeeper-ul naționalei feminine a României.