Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului a anunțat transferul Andreei Laiu, una dintre cele mai experimentate jucătoare în activitate.

Gruparea bistrițeană continuă astfel să se întărească pentru viitorul sezon, în care și-a propus cucerirea unui trofeu

Mi-am dorit să joc în România, pentru a fi mai aproape de casă. Am ales să continui să practic acest sport care mi-a dăruit atât de multe momente frumoase la o echipă care își dorește să facă performanță în fotbalul feminin. Îl cunosc de câțiva ani pe Călin Svoboda, tehnicianul Heniului, și faptul că și-a dorit mult să vin la echipă a cântarit mult în alegerea mea”, a spus Andreea Laiu pentru pagina de Facebook a clubului Heniu Prundu Bârgăului.

Ne bucurăm să vă anunțăm ca una dintre cele mai valoroase jucătoare românce va juca în viitorul sezon competițional pentru ACS Heniu Prundu Bârgăului! Suntem convinși că experiența multiplei campioane naționale din România, Cipru și Israel Andreea Laiu va aduce un plus de valoare jocului echipei noastre”, au declarat oficialii clubului bistrițean.

Andreea Laiu a început să practice fotbalul la Avita Buhuși, alături de care a ajuns pe locul II la faza națională a unei competiții între licee. S-a transferat la Clujana, club pentru care a jucat cinci ani și alături de care a câștigat cinci campionate naționale și patru cupe ale României. În următoarele cinci sezoane a fost jucătoarea echipei Apollon Limassol din Cipru, cu care a câștigat cinci campionate, cinci cupe și tot atâtea supercupe.

Și-a continuat cariera la echipe din Norvegia (Amazon Grimstad), Rusia (WFC Rossiyanka), Islanda (Fylkir), iar din 2015 până acum a evoluat în Israel.

În primul sezon jucat în țara sfântă, a câștigat cupa, două campionate, iar mai apoi a ajuns în finala cupei. În sezonul 2017-2018 a fost desemnată cea mai bună jucătoare din campionatul Israelului și a pierdut titlul de golgeter la un gol. În Israel a evoluat pentru Macabi Kiryat Gat 2015, alături de care a câștigat o cupă, două campionate și a participat în Liga Campionilor, iar mai apoi la Macabi Kishnorot Hadera și Macabi Holon.

Începând din 2008, timp de 10 ani, a jucat pentru echipa națională de fotbal feminin a României. A urmat apoi o pauză de 5 ani, iar în martie anul acesta a îmbrăcat din nou echipamentul tricolor pentru a-și reprezenta țara în competițiile fotbalistice.