În perioada 22-26 martie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, are loc o acțiune de selecție pentru viitoarea națională U17 de fotbal feminin a României, care va începe calificările în această toamnă pentru Campionatul European WU17 din 2022.

Staff-ul tehnic, condus de Irina Giurgiu, a convocat 20 de jucătoare pentru această acțiune, născute în anii 2005/2006. Obiectivul principal este de a le monitoriza și observa la antrenamente, în vederea consolidării lotului final pentru calificările din toamnă.

Această acțiune de selecție este organizată pentru a cunoaște și selecta jucătoare care pot face parte din echipa națională WU17 a României, care va debuta în toamnă în calificările pentru turneul final de anul viitor. Este o perioadă dificilă atât pentru noi, ca antrenori, cât și pentru jucătoare, întrucât unele dintre ele nu au mai jucat un meci oficial de 1 an și jumătate. În această acțiune, pe lângă antrenamente, o să avem și testări fizice (Counter movement jump, Viteză 10m, 20m, 30m, Vameval). 

La finalul acestei perioade, vom face o analiză, iar jucătoarele care au îndeplinit cerințele la antrenamente și sunt de perspectivă pentru echipa națională, vor fi selectate și pentru următorul cantonament, programat în perioada 5-13 aprilie”, a încheiat coordonatoarea acestei acțiuni, Irina Giurgiu.

Portari: Antonia Vasile (ACS Colțea Brașov), Briana Brici (U Olimpia Cluj), Diana Moșanu (Vulpițele Galbene Roman), Alesia Moldovan (U Olimpia Cluj)

Fundași: Karina Bolboacă (PMFC-Sportolda Pecs/Ungaria), Maria Ceaușu (ACS Activ Slobozia), Carla Chișe (AC United Bihor), Alesia Dincă-Vuia (ACS Fortuna Becicherecu Mic)

Mijlocași: Roxana Dovîncescu (ACS Fortuna Becicherecu Mic), Yasmina Apachițăi (Navobi Iași), Ana Maria Florică (U Olimpia Cluj), Daria Grădinariu (Navobi Iași), Iulia Șova (U Olimpia Cluj), Denisa Banciu (U Olimpia Cluj), Eliza Pană (CS Universitatea Alexandria), Oana Ivan (CS Universitatea Alexandria), Ionela Pandele (CS Universitatea Alexandria), Maria Cristea (ACS Dream Team București)

Atacanți: Ana Filip (U Olimpia Cluj), Andreea Șepețan (ACS Fortuna Becicherecu Mic)

START în calificări la finalul lunii septembrie!

Naționala Under 17 a fost repartizată în Grupa 5 din Liga B, alături de Turcia și Letonia. Gazda grupei de calificare va fi Turcia, turneul urmând a se disputa în perioada 30 septembrie – 6 octombrie.