Din toamnă, echipa de fotbal feminin ACS Student Sport Alba Iulia va evolua, în premieră, în Liga 3 și, tot la nivel național, va avea o grupă de junioare Under 13.

Echipa antrenată de prof. Cătălin Costea va susține jocurile interne pe Stadionul “Cetate”, lotul fiind compus din 20 de jucătoare ce provin din trei județe: Cluj, Sibiu și Alba (mai multe localități, Sebeș, Stremț, Blandiana, Sântimbru, Galda de Jos sau Blaj).

Activitatea la acest nivel a început în 2018, cu prezența la diverse turnee feminine (Reșița, Timișoara, Alba Iulia, București), dar și la Campionatul Județean al juniorilor C. În momentul de față, echipa mai participă la Interliga Națională, la 4 categorii de vârstăm iar din septembrie se va înscrie la o competiție organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba, exclusiv pentru fotbal feminin și dedicată fetelor din anul 2006 și mai mici.

Turneu național la Alba Iulia

De asemenea, în perioada 24-25 august, la Alba Iulia, se va disputa un turneu național, cu reprezentantele a 10 județe, care se vor bate pentru “Trofeul Cetății”, acest eveniment fiind sprijinit de Universitatea “1 Decembrie 1918” și Primăria muncipiului Alba Iulia, prin primarul Voicu Paul – cel care susține echipa de fotbal feminin a orașului.

Anul acesta e unul greu pentru ACS Student Sport Alba Iulia deoarece suntem la început de drum și suntem angrenați în foarte multe competiții: Liga a 3-a, juniori Liga 3, Interliga Națională și Campionatul Național de futsal. Clubul de fotbal se bazează pe sprijinul financiar al părințior, iar prin dorința fetelor participăm la foarte multe întreceri, deoarece doar prin meciuri poți crește în valoare. Pe 1 august vom avea primul amical, cu echipa din Sibiu, pe 11 august vom fi prezenți la turneul național de futsal, în 24 și 25 august vom fi organizatori la turneul național pe iarbă de la Alba Iulia, iar  din 26 august vom avea un cantonament centralizat la Roica. Pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor părintilor pentru sprijinul acordat, deoarece ne ajută foarte mult, dar vreau să-l amintesc și pe primarul Voicu Paul, cel care a fost lângă noi de la începutul proiectului”, a declarat Cătălin Costea.

Lotul de senioare al echipei ACS Student Sport:

Portari: Adam Nicoleta, Drăgan Geanina, Mârza Mădalina

Fundași: Măneasă Georgiana, Iulia Nuțiu, Reghina Drăgoi, Bocăniciu Roxana, Iosa Ariana, Mihali Maria (transferată de la ACS Baia Mare, componentă a lotului național de fotbal feminin) – fundași;

Mijlocași: Banciu Denisa, Costantinescu Mariana (căpitanul echipei), Popa Loredana, Drâmbărean Cristina, Stănescu Diana, Pârvu Alexandra

Atacanți: Modol Raluca, Olariu Andreea, Chirilă Denisa, Ciulea Antonia, Trif Bianca

Antrenor principal: Cătălin Costea. Antrenor secund: Georgiana Măneasă. Director sportiv: Nicolae Negru.


Articol de Dan Henegar