Nicio o echipă nu a câștigat în acest sezon în Valea Domanului, în meciurile cu ACS Banat Girls Reșița. Elevele antrenorilor Daniel Amariei și Cosmin Șușman și-au învins fără drept de apel toate adversarele. Ultima victimă a fost FC Onești, învinsă cu un neverosimil 13-0, în finalul turului Ligii a II-a.

Pe sinteticul din Valea Domanului, acoperit cu zăpada căzută pe timpul nopții, fetele din Banat au făcut spectacol și și-au trecut în cont al cincilea succes din acest sezon. Și încă unul categoric, un 13-0 care transformă Banat Girls în echipa cu cele mai multe goluri marcate în turul campionatului, 35 la număr. La finalul turului, echipa bănățeană ocupă locul al treilea, cu 15 puncte, la două puncte de liderul Atletic Onix Râmnicu Sărat.

Fetele au dedicat victoria cu FC Onești colegei lor Maria Rusu, portarul care s-a accidentat în meciul cu Independența 2 Baia Mare, având piciorul în ghips.

„E un sfârșit de tur foarte bun, din păcate am plătit prea scump victoria de la Drobeta Turnu Severin, după ce am rămas cu șase accidentate am pierdut două meciuri. Sper ca fetele să facă o surpriză și în Cupa României, vrem să eliminăm Becicherecu Mic, mergem la victorie. Sunt mulțumit totuși că după acest meci cu Oneștiul, pe acest teren greu, fetele au ieșit sănătoase, bucuroase”, a declarat antrenorul Cosmin Șușman.

„Țin să reamintesc suporterilor noștri că toate fetele de la noi din echipă au fost debutante și că au făcut o figură foarte frumoasă. Mulți nu ne-au dat nicio șansă în Liga a II-a, dar am terminat turul pe podium, cu șanse reale de promovare. La sfârșitul returului sperăm să ajungem cel puțin pe locul 2 și să promovăm. Le mulțumesc fetelor pentru acest tur minunat, mă bucur că au terminat apte, că nu avem nicio accidentată. Speră ca și în meciul din Cupa României să ieșim învingători și să terminăm acest sezon în forță, așa cum l-am și început. Cu aceste fete minunate avem cele mai multe goluri marcate, 35, și cel mai bun golaveraj, +26. În plus, avem o medie de vârstă de 16 ani, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Viitorul sună bine, sperăm să atragem atenția și selecționerilor de la loturile de tineret. Avem 35 de goluri în șapte meciuri de campionat plus alte opt goluri în cupă! Pentru niște copile care au jucat pentru prima dată pe teren mare, un meci amical în luna august, este ceva ce pe noi ne bucură”, a spus la rândul său și antrenorul Daniel Amariei.

„Mă bucur că am câștigat acest meci cu 13-0, chiar dacă condițiile meteo au fost nefavorabile. N-am mai jucat niciodată pe o asemenea vreme. Dar, a fost OK, colegele s-au mobilizat și am câștigat detașat. În retur ne dorim să urcăm în clasament, pe primul loc și să promovăm în Liga I”, a spus Florina Buha, căpitanul echipei Banat Girls.

„Meciul a fost excepțional, chiar dacă am avut un teren cu multă zăpadă, nu am mai jucat până acum pe asemenea vreme. Sperăm să câștigăm cât mai multe meciuri, să promovăm și să ajungem acolo sus, așa cum ne dorim”, a spus și Mădălina Gînju.

ACS Banat Girls: Francesca Kovacs, Georgiana Dabega (min. 67, Ruxandra Domokos, Florina Buha, Andreea Vicea (min. 44, Natalija Bozilovic), Manuela Jula (min. 38, Marinela Hasna), Miruna Apro, Daria Zglimbea, Denisa Burdan, Ana Dumitru Ruth, Cristina Tismonar (min. 64, Mădălina Gînju), Elena Ruvilă (min. 53, Adelinne Baciu). Pe bancă: Maria Popescu.

Marcatoare: Cristina Tismonar (1-0, min. 4), Elena Ruvilă (2-0, min. 20), Denisa Burdan (3-0, min. 28), Miruna Apro (4-0, min. 29), Elena Ruvilă (5-0, min. 41), Daria Zglimbea (6-0, min. 44), Denisa Burdan (7-0, min. 57), Natalija Bozilovic (8-0, min. 62), Florina Buha (9-0, min. 64), Denisa Burdan (10-0, min. 70), Mădălina Gînju (11-0, min. 75), Ana Dumitru Ruth (12-0, min. 76), Marinela Hasna (13-0, min. 78).
A arbitrat Dorin Voina (Reșița), asistat de Ioan Humița (Armeniș) și Sebastian Grecu (Bocșa).

Rezultatele ultimei etape a turului:
AS Independența 2 Baia Mare – Vulpițele Galbene Roman 1-7
ACS Banat Girls – FC Onești 13-0
Atletic Drobeta Turnu Severin – Piroș Security 2-5
Venus Maramureș – Atletic Onix 1-4

Pentru ACS Banat Girls sezonul de toamnă se încheie duminică, 20 noiembrie, odată cu meciul din faza a doua a Cupei României, cu Fortuna Becicherecu Mic, programat pe terenul sintetic din Valea Domanului.