Luni și marți, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, cursantele au susținut examenul pentru Licența UEFA B, iar la final președintele Răzvan Burleanu le-a înmânat diplome.

Primul curs pentru fete al Școlii Federale de Antrenori a ajuns la final. Acesta a durat un an de zile și a fost compus din trei module. Din cele 19 fete care s-au înscris, 12 au susținut examenele finale. Celelalte au decis să amâne examinarea din diverse motive, urmând să o susțină anul viitor.

Cele 12 jucătoare care au absolvit cursul pentru licența UEFA B sunt: Niculina Radu, Aurora Ungureanu, Meleacă Lucica, Tunde Mate, Ana Maria Alexandra, Sandu Bianca, Alexandra, Andreea Corduneanu, Mara Bâtea, Adina Giurgiu, Irina Codrea și Florica Codrea.

Examenul s-a desfășurat pe durata a două zile și a avut trei probe: cea scrisă, cea practică și prezentarea lucrării de licență în fața comisiei din care au făcut parte președintele Școlii de Antrenori, Dan Apolzan, coordonatorul loturilor de tineret și juniori, Sandu Tăbîrcă, antrenorul echipei naționale de fotbal feminin, Mirel Albon, referentul Școlii Federale de Antrenori, Vlad Ungureanu, și Monika Staab, instructor UEFA.

Cursul face parte dintr-un proiect pilot inițiat de UEFA și implementat în colaborare cu Federația Română de Fotbal, având ca scop dezvoltarea fotbalului feminin.

La festivitatea de absolvire ce a avut loc chiar de Ziua Femeii, președintele Răzvan Burleanu le-a oferit fetelor și un mărțișor, urându-le în același timp „La mulți ani!”.

„E o un proiect care îmi este foarte drag. Le doresc absolventelor o primăvară minunată și sper ca această primăvară să reprezinte și un nou început pentru fotbalul feminin în România. În viitor, mi-aș dori ca Federația Română de Fotbal să poată fi condusă de o femeie, abia atunci putem spune că fotbalul feminin s-a dezvoltat bine în țara noastră”, a spus președintele Răzvan Burleanu.