Federația Română de Fotbal beneficiază încă din anul 2019 de opțiunile disponibile în platforma ProSoccerData pentru monitorizarea întregii activități de la loturi și a jucătorilor care se află în circuitul echipelor naționale. Recent, printr-o extindere a parteneriatului, toate acțiunile de scouting și datele colectate pot fi introduse și analizate în aceeași platformă.

ProSoccerData este o platformă de management online, care permite cluburilor, federațiilor și ligilor să funcționeze cu o eficiență mai mare și să maximizeze dezvoltarea individuală a jucătorilor. Este folosită în 21 de țări și de peste 500 de cluburi sau federații de fotbal.

ProSoccerData permite tuturor membrilor staff-ului, antrenori, personal medical, preparatori fizici, analiști, să acceseze și să centralizeze într-un singur loc datele jucătorilor, facilitând astfel dezvoltarea individuală a acestora.

Astfel, staff-urile echipelor naționale introduc date complete despre meciurile disputate, locații, rezultate, jucători folosiți, marcatori, pasatori și nu numai. Platforma conține detalii despre fiecare jucător în parte (poziția de bază, picior, date despre performanțele sale, istoric medical etc).

Practic, sunt disponibile în orice momente informații și statistici despre fiecare echipă națională și despre fiecare jucător care a reprezentat unul din loturile România la orice categorie de vârstă.

De asemenea, platforma are și rol de comunicare, aceasta fiind utilizată pentru un dialog activ între staff și jucători, cu ajutorul notificărilor.