Noul departament Performance Data & Insights Unit al FRF va sprijini cluburile din România în ceea ce privește analiza și prelucrarea datelor. Acest lucru se va face printr-o investiție aprobată în ședința Comitetului Executiv din 29 august 2023 care va avea impact și asupra loturilor naționale.

Proiectul ale cărui obiective fac parte din Strategia Tehnică a FRF va sprijini mai multe categorii de cluburi din România, dar și activitatea loturilor naționale, urmând a fi implementate următoarele:

  • Cluburile din Liga 2 vor putea accesa conturi pe platforma de analiză video Wyscout, iar specialiștii din cadrul echipelor vor fi instruiți.
  • 12 academii de fotbal, cele care au cel mai mare impact asupra loturilor naționale, vor beneficia de instrumente hardware și software de ajutor în analiza jucătorilor, aici fiind incluse camere mobile. În plus, antrenorii din aceste academii vor avea acces la platforme de scouting și analiză video, cu condiția participării la cursurile de instruire ale Academiei Naționale de Fotbal.
  • De aceleași condiții vor beneficia și staff-urile loturilor naționale, care, de asemenea, vor avea disponibile și drone pentru filmarea antrenamentelor.

Investiția totală a acestui proiect, pe durata celor 3 ani, se ridică la aproximativ 500.000 de euro. La finalul fiecărui an va avea loc și un proces de evaluare a antrenorilor instruiți pentru elaborarea următoarelor etape de implementare.