În perioada 21 noiembrie – 06 decembrie, Mega Mall devine „casa” naționalei feminine! Prin intermediul inițiativei „Modele de Femeie” – o campanie pentru normalizarea prezenței femeilor în fotbal și oriunde, semnată de Naționala Feminină de Fotbal, suporterii pot descoperi poveștile jucătoarelor printr-o simplă vizită la mall!

Poveștile jucătoarelor la fiecare pas

Cartolinele expuse în Mega Mall cuprind poveștile a 11 jucătoare din cadrul naționalei feminine. De la cele mai tinere jucătoare, până la cele cu sute de selecții la activ la nivel internațional sau în UEFA Women’s Champions League.

Această activare își propune să prezinte jucătoarele naționalei feminine publicului larg, dar și să-i determine să vină să le susțină în ultimul meci din 2023 pe teren propriu: România-Croația, 5 decembrie, ora 20:00, stadion ”Arcul de Triumf”!

Activare dedicată copiilor pe 3 decembrie în Romania Store!

Cu două zile înainte de meciul tricolorelor de pe ”Arcul de Triumf”, dar și a sosirii lui Moș Nicolae, copiii se vor putea bucura de o activitate pentru și despre ei! Vestiarul suporterilor, Romania Store de la etajului 1 al Mega Mall, va găzdui o serie de activități distractive pentru cei care vor fi prezenți. Intervalul orar în care copiii se pot bucura de activități este 16:00-19:00.

De la tombole și photobooth, până la diferite jocuri și surprize dedicate –  atmosfera se anunță a fi una de petrecere, cu baloane și muzică, pentru a ne încălzi pentru ultimul joc al tricolorelor din acest an. Și sperăm să continuăm cu aceeași atmosferă pe 5 decembrie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

Naționala feminină se reunește pe 26 noiembrie pentru ultimele meciuri din UEFA Women’s Nations League!

Reprezentativa feminină a României se va reuni în această duminică, 26 noiembrie, în vederea disputării ultimelor 2 jocuri din cadrul grupelor UEFA Women’s Nations League. Primul meci va fi pe 30 noiembrie, contra Finlandei. Partida va fi disputată în deplasare la gazdele finlandeze, pe stadionul Kupittaan Jalkapallostadion din Turku, de la ora 18:45.

Al doilea meci (și ultimul din 2024) se va disputa marți, 5 decembrie, pe staidonul din Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” contra selecționatei similare a Croației. Partida va avea loc de la ora 20:00! Suporterii naționalei feminine pot achiziționa biletele pe bilete.frf.ro!

Despre campania „Modele de femeie”

„Modele de Femeie” este o inițiativă inspirațională care are ca scop principal normalizarea prezenței femeilor în fotbal și încurajarea acestora să-și urmeze pasiunea și să-și atingă potențialul, atât în acest domeniu, dar și în oricare altă sferă a vieții.

Folosim modelul fotbalistelor naționalei României, care doboară bariere pe terenul de fotbal și în afara lui, vrem să încurajăm orice femeie, indiferent de domeniu, să-și spună povestea; să arate lumii cum a depășit prejudecățile care i-au pus piedică.

Pornim de la fotbal, care este în mod tradițional un sector dominat de bărbați, iar progresele în materie de egalitate de gen în acest domeniu sunt îngreunate de constructele sociale ale feminității și ale masculinității. De aceea, Naționala Feminină de Fotbal semnează campania #modeledefemeie2023, care abordează subiectul egalității de gen în lumea fotbalului și își propune să încurajeze și să susțină femeile și fetele să înceapă și să continue să joace fotbal și nu în ultimul rând, să pună acest subiect pe agenda publică.

În cadrul campaniei, jucătoarele din Naționala Feminină de Fotbal a României joacă un rol activ în promovarea mesajului de normalizare și împărtășesc poveștile lor personale despre provocările și succesele din cariera lor în fotbal. Ele devin modele puternice pentru toate femeile și fetele care visează să își urmeze pasiunea pentru fotbal sau pentru oricare alt domeniu. Cartolinele cu poveștile jucătoarelor naționalei feminine au fost expuse și la Palatul Parlamentului în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2023.