Federația Română de Fotbal, cu susținerea Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților, organizează în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie o expoziție în incinta Palatului Parlamentului, în cadrul campaniei „Modele de Femeie”.

Astfel, poveștile a 11 jucătoare din cadrul Naționalei Feminine de Fotbal a României vor putea fi citite de către toți cei care vor trece pragul Palatului Parlamentului până pe data de 1 noiembrie.

În această perioadă, Naționala Feminină se află în cantonament la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, unde se pregătește pentru „dubla” cu Slovacia din această lună, în UEFA Women’s Nations League. Primul joc este programat vineri, 27 octombrie, de la ora 19:00, pe Stadionul CNS „Arcul de Triumf”! BILETE DISPONIBILE AICI! 

„Modele de Femeie” este o inițiativă inspirațională care are ca scop principal normalizarea prezenței femeilor în fotbal și încurajarea acestora să-și urmeze pasiunea și să-și atingă potențialul, atât în acest domeniu, dar și în oricare altă sferă a vieții.

Folosim modelul fotbalistelor naționalei României, care doboară bariere pe terenul de fotbal și în afara lui, vrem să încurajăm orice femeie, indiferent de domeniu, să-și spună povestea; să arate lumii cum a depășit prejudecățile care i-au pus piedică.

Pornim de la fotbal, care este în mod tradițional un sector dominat de bărbați, iar progresele în materie de egalitate de gen în acest domeniu sunt îngreunate de constructele sociale ale feminității și ale masculinității. De aceea, Naționala Feminină de Fotbal semnează campania #modeledefemeie2023, care abordează subiectul egalității de gen în lumea fotbalului și își propune să încurajeze și să susțină femeile și fetele să înceapă și să continue să joace fotbal și nu în ultimul rând, să pună acest subiect pe agenda publică.

În cadrul campaniei, jucătoarele din Naționala Feminină de Fotbal a României joacă un rol activ în promovarea mesajului de normalizare și împărtășesc poveștile lor personale despre provocările și succesele din cariera lor în fotbal. Ele devin modele puternice pentru toate femeile și fetele care visează să își urmeze pasiunea pentru fotbal sau pentru oricare alt domeniu. Cartolinele cu poveștile jucătoarelor naționalei feminine vor fi expuse la Palatul Parlamentului până pe 1 noiembrie.