Orașul va găzdui partida România – Belgia, programată pe 22 iunie, de la ora locală 21:00. Tot la Köln va avea loc Parada Fanilor.

Una dintre cele mai frumoase priveliști cu celebrul Dom din Köln este probabil din Tanzbrunnen, locul unde va fi amplasat și Fan Zone-ul din oraș pe durata EURO.

Amplasat pe partea opusă a Domului, pe marginea fluviului Rin, spațiul va beneficia și de un ecran imens unde pot fi urmărite meciurile, dar va cuprinde și numeroase activități și concursuri speciale.

 • Locație Fan Zone Koln: Tanzbrunnen – Vezi hartă
 • Program Fan Zone Koln: 22 iunie, începând cu ora locală 14:00

De asemenea, fanii români vor avea la dispoziție și un Fan Embassy, unde pot afla informații utile pentru călătoria la Koln, inclusiv cum să ajungă la Fan Zone, Fan Walk și stadion. Acesta va fi amplasat în centrul vechi, chiar lângă Dom.

Scandăm împreună „România”, în drum spre stadionul din Koln

Unul dintre cele mai așteptate momente dedicate suporterilor români în timpul turneului final din Germania va fi Parada Fanilor din Koln (Fan Walk), dinaintea meciului cu Belgia.

Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ 2 kilometri și va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore și vor defila cu steaguri și bannere către Cologne Stadium.

Parada Fanilor către stadionul din Koln va începe la ora locală 18:30, iar fanii sunt așteptați la punctul de întâlnire de la ora 18:00 ca să facă poze, să se picteze pe față și să primească steagurile și bannerele pentru meci.

Parada va fi coordonată de Mihai Bobonete. Celebrul comediant va întreține atmosfera în rolul de MC pe durata traseului către arena din Koln.

 • Locație punct de întâlnire Fan Walk Koln: Josef Lammerting-Allee – Vezi hartă
 • Ora întâlnirii: 22 iunie, ora locală 18:00
 • Ora de start: 22 iunie, ora locală 18:30

ACCES STADION

Toate biletele de meci vor fi disponibile și vor putea fi folosite exclusiv în format digital, pe telefoanele mobile. Biletele vor fi generate și puse la dispoziția suporterilor care le-au achiziționat cu puțin timp înainte de turneul final, prin intermediul aplicației UEFA Mobile Tickets. 

 • Descarcă-ți biletele de meci pe aplicația UEFA Mobile Tickets, disponibilă pentru Android și IOS. 
 • Transferă biletele persoanelor din grupul tău înaintea călătoriei la EURO 2024. 

Toată lumea trebuie să aibă bilet de meci pentru a intra în stadion, inclusiv bebelușii și copiii mici. 

Posesorii de bilet cu vârste sub 16 ani pot intra pe stadion numai acompaniați de un adult. Adultul respectiv trebuie să aibă bilet de meci valid.  

REGULI ACCES STADION

 • Ia in calcul faptul că stadioanele de la EURO 2024 ar putea opera diferit față de modul în care ești tu obișnuit. 
 • Este necesar să ai mereu asupra ta un card de identitate valid, în original. Copiile nu sunt luate în considerare. 
 • Gențile și ghiozdanele cu dimensiuni mai mari decât formatul A4 nu vor fi permise în interiorul stadionului. 
 • Poti intra pe stadion cu o baterie externă de dimensiune redusă care nu depășește dimensiunea telefonului tău. 
 • Camerele foto/video profesionale nu sunt permise în interiorul stadionului. 
 • Umbrelele cu baston nu sunt permise in interiorul stadionului. Singurele umbrele permise sunt cele pliabile, de dimensiuni mici. 

Citește AICI regulamentul integral pentru accesul pe stadion. 

PERMISUL DE CĂLĂTORIE VALABIL 36 DE ORE

Posesorii de bilete la meci au dreptul să obțină Permis de călătorie valabil 36 de ore pentru întreaga rețea regională de transport public, fără cost adițional. 

 • Perioada de valabilitate: 

De la ora locală 06:00, în ziua meciului, până la ora locală 18:00, în ziua următoare. 

 • Cum obții Permisul de Călătorie valabil 36 de ore: 
  • Suporterii care au bilet la meci  pot merge la anumite puncte din oraș pentru a primi permisul respectiv. Atenție: biletul la meci nu le oferă suporterilor gratuitate în mijloacele de transport public, ci numai permisul respectiv. 
  • Permisul de transport poate fi descărcat direct și prin aplicația UEFA EURO 2024, disponibilă pentru Android și IOS. Mai multe informații despre modul în care poți obține permisul de călătorie valabil 36 de ore vor fi oferite în apropierea startului EURO 2024. 
 • Zona de călătorie: 

Abonamentul acoperă atât transportul public din orașele gazdă de la EURO 2024, cât și călătoriile feroviare regionale din cadrul rețelei relevante de transport. Atenție, serviciile feroviare pe distanțe mari (ICE, IC sau EC) nu pot fi utilizate cu Permisul de Călătorie valabil 36 de ore. 

De notat că posesorii de bilet la meciurile din Gelsenkirchen, Dortmund, Dusseldorf și Koln vor fi eligibili să călătorească pe rețelele VRR și VRS. 

REȚELELE

INFORMAȚII ORAȘ

Köln oferă o viață culturală bogată, cu muzee extraordinare precum Muzeul Sportiv și Olimpic German, o gastronomie diversificată și peisaje impresionante în prim-plan cu faimoasa catedrală și fluviul Rin. 

Cu siguranță, iubitorii fotbalului sunt familiarizați cu legendarul club 1. FC Köln, dar și cu celelalte echipe cunoscute din oraș, Fortuna Köln și Viktoria Köln, care captivează privirile cu „stilul Köln de viață, dar și cu atmosfera electrizantă din tribune. Turiștii din întreaga lume apreciază stilul de viață relaxat întâlnit în Köln, unul dintre cele mai vechi orașe din Germania. 

Principalele atracții din Köln

 • Catedrala
  Catedrala din Koln (Kolner Dom) este cea mai vizitată atracție turistică din Germania, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1996. Măiestoasa catedrală Gotică deține caracteristici unice, precum altarul celor Trei Regi. Orașul Koln, care are o vechime de peste 2.000 de ani, și catedrala pur și simplu există împreună.
  Vezi pe hartă  
 • Muzeul Sportiv și Olimpic German

  Întins pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați și pe două etaje, Muzeul Sportiv și Olimpic German cuprinde expoziții și evenimente dedicate sporturilor naționale, internaționale și olimpice.
  Vezi pe hartă  
 • Muzeul Ciocolatei din Köln
  Fără doar și poate, este cel mai dulce muzeu din Köln. Muzeul Ciocolatei din Köln este dedicat istoriei, fabricării și gustului ciocolatei. Muzeul te așteaptă să simți gustul unic din cea mai mare fântână de ciocolată din lume.
  Vezi pe hartă  
 • Telecabina
  Telecabinele care pleacă din Kölner Seilbahn oferă posibilitatea extraordinară de a traversa râul Rin. Durează aproximativ 6 minute să ajungi de pe un mal pe celălalt. Experiența cu telecabina oferă o priveliște panoramică a orașului, a centrului istoric, a Rinului și a celorlalte împrejurimi minunate din Koln.
  Vezi pe hartă  
 • Colecția privată a lui Michael Schumacher
  Bucură-te de un Grand Prix de amintiri, vizitând această colecție fantastică. Aici vei găsi suvenire originale din colecția personală a legendarului pilot Michael Schumacher, inclusiv mașinile originale pe care acesta le-a condus în cariera sa cu 7 titluri de campion mondial
  Vezi pe hartă  

TELEFOANE UTILE

112 – numărul de urgență gratuit pentru asistență din partea pompierilor sau serviciului de ambulanță. 

110 – numărul de urgență gratuit pentru asistență din partea poliției  

Consulatul General al României la Bonn*: +49 (0)1735757585 

*Acest număr de telefon este dedicat exclusiv pentru situații dificile, speciale, cu caracter de urgență: decese, accidente cu victime, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar. La acest număr  NUse furnizează informații consulare.  

FAN EMBASSY

Fan Embassy. Astfel de puncte funcționează ca un „hub” informațional și de suport pentru fanii echipelor naționale. Ce este unic la ele este că sunt organizate de suporteri, pentru suporteri. Aici vei găsi voluntari vorbitori de limbă română în cazul în care ai nevoie de ajutor sau dorești să afli informații de încredere, ajutor sau coordonare pentru Fan Walks. Punctele sunt organizate cu sprijinul FSE (Football Supporters Europe).  

În Koln, punctul Fan Embassy este amplasat în apropiere de Kolner Dom, pe strada Am Hof. (harta aici) 

INFORMAȚII TRANSPORT KÖLN

Permis de călătorie valabil 36 de ore
Posesorii de bilete la meci au dreptul la un permis de călătorie valabil 36 de ore pentru întreaga rețea VRS (Verkehrsverbund Rhein-Sieg) și VRR (Verkehrsverbund Rhein-Ruhr), fără costuri suplimentare. Abonamentul este valabil de la ora 06:00 în ziua meciului până la ora 18:00 a doua zi. 

Transport public 
Terminalul de autobuz Fernbusbahnhof (P32) , situat la aeroportul Köln / Bonn, este nodul pentru autobuzele de lungă distanță. Mergeți pe S-Bahn sau cu trenul regional/express de la gara aeroportului pentru a ajunge în centrul orașului în aproximativ 15 minute. 

Rețeaua de transport din Köln este alcătuită din U-Bahn, S-Bahn, Regionalbahn, Regionalexpress și autobuze – care vă duc în toate zonele din oraș. Aplicația VRS permite pasagerilor să cumpere bilete individuale sau să folosească funcția „ eezy ” pentru a călători și a verifica când își termină călătoria – calculând automat costul! 

Biletele pot fi achiziționate și de la operatorii de transport, magazinul de bilete online , automatele de bilete din stații sau ghișeele de bilete de la principalele noduri de transport. 

Majoritatea serviciilor U-Bahn circulă până la ora 01:00, dar nu vă faceți griji – mai multe servicii feroviare și autobuze continuă pe tot parcursul nopții. 

Mașina
Nu este recomandat să conduceți în Köln în timpul EURO 2024, deoarece traficul va fi semnificativ mai mare decât de obicei, iar durata călătoriei va fi mai imprevizibilă. Dacă nu puteți profita de transportul mai ecologic, autrostrăzile A1, A3 sau A4 vă vor duce spre Köln, apoi utilizați A57 sau L124 spre centrul orașului. 

Luați în considerare utilizarea locațiilor Park + Ride în zona extinsă a orașului și folosiți transportul public pentru a vă finaliza călătoria.  

Pentru parcările din centrul orașului, site-ul web al orașului Köln conține o hartă interactivă cu toate locurile de parcare, tarifele și toate informațiile necesare. 

Taxi
Taxiurile oficiale pot fi recunoscute după semnul „taxi” și numărul de licență din dreapta lunetei. Taxiurile sunt reglementate de oraș, cu tarife fixe. Puteți comanda un taxi printr-o aplicație, prin telefon sau apelând un taxi care trece de pe marginea drumului. 

Rute de transport importante în Köln: 

 • Aeroport (Cologne Bonn Airport) – Centrul orașului Koln
  Durata estimativă: 30 min / Vezi rutele AICI. 
 • Rute gara centrală (Cologne Central Station)Centrul orașului Köln
  Durata estimativă: 4 min / Vezi rutele AICI. 
 • Centrul orașului Köln – stadion (Cologne Stadium)
  Durata estimativă: 29 min / Vezi rutele AICI. 
 • Centrul orașului Köln – Public Viewing Area (Tanzbrunnen)
  Durata estimativă: 20 min / Vezi rutele AICI. 
 • Centrul orașului Köln  – Punct de plecare Fan Walk (Girlitzweg, 50829 Ehrenfeld)
  Durata estimativă: 36 min / Vezi rutele AICI 

Vezi AICI harta cu cele mai importante puncte din Köln.